Egy mexikói milliárdos újévi üzenete: „vegyél bitcoint”

-

Életre szóló tanácsok Mexikó harmadik leggazdagabb emberétől: „Ne légy féltékeny, higgy magadban és vegyél Bitcoint.”
Mexikó harmadik leggazdagabb embere szívmelengető újévi üzenetet küldött a Bitcoin (BTC) szerelmeseinek karácsony este.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ricardo Salinas Pliego egy kétperces ünnepi videóban azt ajánlotta az embereknek, hogy távolodjanak el a fiat pénzektől, és vásároljanak bitcoint.
Karácsonyi és újévi üzenete részeként három tanácsot adott csaknem egymillió követőjének a Twitteren, mielőtt arra kérte őket, hogy retweeteljék és osszák meg:

„Kerüljétek a fiat pénzt. Legyen az a dollár, az euró vagy a jen – mind egyforma. Ez hamis pénz, ami papírból készült hazugságokból áll. A központi bankok többet termelnek, mint valaha.”

Ezután hatásszünetet tartott, majd a kamerába mutatva azt mondta: „Fektessetek Bitcoinba!”.
Egy arany karácsonyfa előtt állva a másik két „ajándék” tanács, amit Salinas hagyott követőinek, az volt, hogy engedjék el az irigységet, és higgyenek önmagukban, különösen, ha a szabadságra és az innovációra törekszenek.

Nem meglepő, hogy Salinas a BTC-be való befektetésre int. Mint 2013 óta kiemelkedő Bitcoin-evangelista, Twitter-életrajzában egyszerűen „mexikói üzletemberként és Bitcoin-tulajdonosként” írja le magát.
Salinas célja, hogy Mexikó második legnagyobb lakossági bankja, a Banco Azteca legyen az első olyan hitelező az országban, amely BTC-ben is üzletel. Salinas, a bank anyavállalatának, a Grupo Salinasnak az elnöke azonban idén júniusban csalódottan távozott a posztjáról.

Ambiciózus terveire a mexikói központi bank kijelentette, hogy a bitcoinhoz hasonló kriptovaluták nem törvényes fizetőeszközök, és tilos használni őket az ország pénzügyi rendszerében.
Idén szeptemberben Alejandro Díaz de León, a mexikói jegybank kormányzója elutasította a BTC-t mint megbízható törvényes fizetőeszközt, az áringadozásra hivatkozva.

Az interjúban Salinas azt is kijelentette, hogy 2013-ban vásárolt először BTC-t 500 dollárért a Grayscale-en keresztül, és azt mondta, hogy 2018-ra ez lett „élete egyik legjobb befektetése”.
Emellett a Bitcoin-átutalások mellett is tweetelt, amely jelenleg egy 40 milliárd dolláros piacot jelent, lévén, hogy a mexikói-amerikai határon nagyjából ekkora tranzakciós forgalomról beszélhetünk.

Olvastad már? 50.000 dollár körül a bitcoin – egy gyanús bálna alakíthatja az árfolyamot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!