50.000 dollár körül a bitcoin – egy gyanús bálna alakíthatja az árfolyamot

-

Egy gyanús Binance-bika alakíthatja a bitcoin árfolyamát most, hogy a karácsony előtti időszak némileg felvidította a bitcoinbikákat.
A Bitcoin (BTC) december 26-án ismét 50.000 dollár alá tört, mivel a tőzsdei beáramlások utolérték az óvatosan optimista hangulatot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy „új játékos” erősítheti az 50.000 dolláros eladási falat

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatták, hogy a volatilitás szombat éjszaka a BTC/USD árfolyamot is elérte.
A pár előbb elérte az 51.500 dollárt, mielőtt elkezdett volna visszalépni, és 49.644 dollárig nem csökkent volna. A cikk írásakor a bitcoin ismét valamivel az 50.000 dollár fölött mozgott.
A mozgás párhuzamosan történt a Binance tőzsdére történő beáramlás növekedésével. A megbízási könyv adatai pedig azt mutatják, hogy az 50.000 dollárnál új ellenállási fal épül.
A viselkedés arra utal, hogy egy nagy volumenű befektető alakíthatja a piaci torzítást, és a Binance már az elmúlt napokban is gyanúsnak tűnt az ilyen tevékenység miatt.
„Ez úgy néz ki, mint egy új játékos” – jegyezte meg a Material Scientist adatelemző fiók a Binance gyorsan változó rendelési könyvével kapcsolatban.

Binance BTC-mérleg diagram. Forrás: Coinglass

Összességében a tőzsdei egyenlegek december 22-től kezdődően 60.000 BTC-vel kúsztak feljebb, 1,69 millióról 1,75 millió BTC-re, derül ki a Coinglass láncfigyelő erőforrás adataiból.

Az Ethereum megőrizte a 4000 dolláros védelmi zónát

Az altcoinkereskedők számára némi enyhe megkönnyebbülést jelentett, hogy a legtöbb nagy tőkeértékű token viszonylag sértetlen maradt a Bitcoin legutóbbi zuhanása után.
Az ethereum (ETH) a cikk írásakor még mindig 4000 dollár felett volt.
A piaci tőkeérték alapján a tíz legnagyobb kriptopénz közül a többiek vagy 1,5% alatt tartották a veszteségeket, vagy stagnált a teljesítményük.

Az ETH/USD esetében a népszerű kereskedő, Pentoshi kiemelte a 3.940–4.000 dolláros tartományt, mint a bikák számára „kulcsfontosságú” területet, amelyet a jövőben meg kell védeniük.
„Jelenleg long. Szeretnék látni egy lökést felfelé és némi lendületet erről a lekerekített aljról. 4,4-4,5k közötti eladásra várok” – tette hozzá.

Olvastad már? Mennyire ismered a kriptopénzekhez kapcsolódó logókat? Teszteld a tudásod!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!