47 ezer dolláron a bitcoin, a jelek szerint nincsenek tervben eladások

-

Rövid távú profitlehetőségek vannak, de a „pánikszerű” eladással kapcsolatos aggodalmak még hiányoznak a BTC árdiagramjairól.
A bitcoin (BTC) december 29-én tovább növelte veszteségeit, és egy újabb zuhanás rövid időre 46.600 dollár alá vitte a BTC/USD árfolyamot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az RSI „túladott” értéket mutat

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatták, hogy a pár a Wall Street-i nyitás előtt feladta a támaszt, és a 48 órás korrekciót 10,4%-ra növelte.
Miközben a piaci résztvevők már-már beletörődtek az év gyenge zárásába, a népszerű kereskedő és elemző, Scott Melker egy lehetséges vételi lehetőséget vett észre a jelenlegi szinteken rövid időkereteken.
A Bitcoin relatív erősség indexe (RSI), más bullish jelek mellett, a „túladott” területre lépett a zuhanás során, ami egy klasszikus vételi trigger.
„Ha kis időkeretekben kereskedsz, akkor nagyon szolid kockázat/nyereség arányt jelent itt a longok puntingolása” – írta a lehetőségről szóló tweetek egyikében.
A BTC/USD ezt követően lepattant a mélypontokról, hogy visszatérjen 47.000 dollár fölé.

Brandt: pánikszerű eladás „még nem történt”

Nem mindenki volt azonban optimista.
Peter Brandt veterán kereskedő, aki a hét elején a „hamis kitörésekre” figyelmeztetett a vékony likviditású piacokon az ünnepek alatt, most további lefelé irányuló mozgásteret pillantott meg.


A december elején megjelenő „pánikkapituláció” mindazonáltal továbbra is vita tárgya.

A lakossági befektetők – mások szerint – valószínűleg nem hajlamosak a tömeges eladásra a jelenlegi szinteken, lévén, hogy megnövekedett a kis egyenlegű tárcák száma, és az erős hodl viselkedés is jellemző volt az egész év során.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!