Nem jött be Brock Pierce és Tom Lee 100.000 dolláros jóslata – jövő évre mégis dupláznak

-

Pierce és Lee úgy véli, hogy a bitcoin árfolyama 2022-ben tovább folytatja meteorszerű emelkedését, de ez a vélemény eléggé jellemző az említett kommentátorokra.
Annak ellenére, hogy 2021-ben nem jött össze a 100.000 dolláros bitcoinárra vonatkozó előrejelzésü, Brock Pierce, a Block One korábbi stratégiai igazgatója és Tom Lee, a Fundstrat Global Advisors kutatócég társalapítója egyaránt arra tippel, hogy a Bitcoin 2022-ben elérheti a 200.000 dolláros árat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


2022-re lényegében megduplázták tehát ambiciózus előrejelzéseiket, annak ellenére, hogy a bitcoin 69.000 dolláros árfolyamát november 10-én értük el, és a BTC-vel jelenleg 46.270 dolláron kereskednek.
Tom Lee a december 23-i Market Rebellion kerekasztal-beszélgetésen 200.000 dollárt jósolt a BTC-nek.
A beszélgetésen azt mondta:

„Szóval lehet, hogy a bitcoin, tudod, abban a 200.000 dolláros tartományban van. Úgy értem, szerintem ez elérhető.”

Lee korábban még októberben annak fényében tartotta fenn a 100.000 dolláros árfolyam-előrejelzését, hogy a ProShares elindította az első Bitcoin ETF-et az USA-ban.
Akkor azt is megjósolta, hogy a bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF) a következő 12 hónapban legalább 50 milliárd dollárt vonzanak majd. Az amerikai Bitcoin ETF-ek jelenleg mintegy 1,5 milliárd dollárnyi eszközzel rendelkeznek a Valkyrie, a Van Eck és a ProShares ajánlatai révén.

Pierce eközben a Fox Businessnek december 29-én azt mondta, miszerint „elképzelhető, hogy egy pillanatra áttöri a 200.000 dollárt, majd újra visszaesik.”
Egy január 22-i cikkében az év elején Pierce 100.000 dollárt említett a 2021-es tartomány tetejeként:

„Tényleg nem sok olyan szint van, ahol (várhatóan) ellenállást tapasztal majd a bitcoin. Az év végére bárhol elérhetjük a 70.000 és 100.000 dollár közötti szintet, de ez nem fog volatilitás nélkül történni”.

Azt azért meg kell hagyni, hogy a Pierce által meghatározott tartomány alsó végét valóban elértük november 10-én.
A népszerű bitcoinárelemző, PlanB az árfolyam-előrejelzéseivel és a stock to flow modelljével szerzett nevet magának.
Június 20-án helyesen jósolta meg, hogy a BTC októberben eléri a 63.000 dollárt, de a „legrosszabb forgatókönyve” szerint novemberre 98.000, illetve decemberre 135.000 dolláros értéke kellett volna elérnie az árfolyamnak.

PlanB azzal védte előrejelzéseit, hogy amit mondott, az statisztikai modelljeinek egy szóráson belüli pontossága volt. Bár árjóslatai tévesek voltak, egy december 25-i tweetben azt mondta:

„A $50K-$200K egy standard eltérés sávja – szélesnek tűnik. Egyesek szerint ez érvénytelenné és használhatatlanná teszi az S2F modellt, de vajon valóban így van?”

A Ballet Crypto alapítója és vezérigazgatója, Bobby Lee még március 22-én a CNBC Squawk Box című műsorában azt jósolta, hogy a BTC idén eléri a 300.000 dollárt. Ez volt az egyik legambiciózusabb jóslat, amely idén célt tévesztett.

A közszereplők téves előrejelzései rávilágítanak arra, hogy a kriptopénz-befektetésben a legbiztosabb, ha saját magunk végezzük el a különböző coinok tanulmányozását (DYOR), és az árjóslatokat inkább csak egy kis szórakozásnak tekintjük, mintsem komoly útmutatónak a jövőre nézve.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!