2022-ben 7,8 milliárd dollár veszett el kriptopiramis és ponzi rendszerekben

-

A kriptovalutákhoz kapcsolódó illegális tevékenységek a szektor egészét tekintve növekedtek 2022-ben, annak ellenére, hogy általánosságban a piac hanyatlott.

Egy június 28-án publikált jelentés szerint a TRM Labs nevű blokklánc intelligencia vállalat szerint 2022-ben összesen 7,8 milliárd dollárt fizettek ki kriptopiramis és ponzi rendszereknek világszerte.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Emellett a TRM szerint további 1,5 milliárd dollár kriptopénz került költésre darkneten elköltöttek illegális tevékenységekre, míg további 3,7 milliárd dollár kriptovaluta veszett el hackelések vagy kihasználások által.

Összesen 9,04 milliárd dollárnyi kriptopénz került finanszírozási csalásokba, amint azt a TRM Labs állítja.

A kriptopénzek árfolyamainak a jelenlegi medvepiac miatti összeomlása ellenére úgy tűnik, hogy a kriptóval kapcsolatos bűnözésben nem tapasztalható hasonló lassulás.

A vállalat így írja:

„A befektetési csalások általában hamis befektetési lehetőségekre, projektekre irányulnak, amelyek gyakran magukban foglalnak hamis kezdeti érmekibocsátásokat (ICO-kat), nyilvántartásba nem vett értékpapírokat vagy hamis befektetési platformokat. A kriptovalutával kapcsolatos befektetési csalások összege közel 200%-kal nőtt 2021 907 millió dollárról 2022 2,57 milliárd dollárra.”

A kutatók szerint a tíz legnagyobb kriptopiramis és pónzi rendszer kb. 54% -át tette ki az összes érintett összegnek.

Ráadásul az állítólagosan 2022-ben aktív befektetési csalások összes befolyó mennyiségének 40%-a Tron-on zajlott le, főleg Tether-en keresztül, amelyet a blokkláncra bocsátottak, szemben a 2021-es 17%-kal.

A 2022-ben legnagyobb kriptopiramis rendszerek közül kettőt, a Forsage-t és a Trade Coin Club-ot is bíróság elé állították.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Forsage magas hozamokkal csábította az befektetőket Ethereum és BNB Smart Chain szerződések révén, majdnem 974 millió dollárnyi befektetői pénzt sikerült begyűjteniük két kapcsolódó entitás által.

Eközben a Trade Coin Club a kriptovaluta tőzsdéjével magas hozamokat ígért, több mint 295 millió dollárt szerzett meg több mint 100.000 befektetőtől, mielőtt összeomlott.

Mindkét vállalatot az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete szankcionálta.

Olvastad már? A Bitcoin függetleníti magát a nemesfémektől

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!