A Microstrategy 347 millió dolláros befektetéssel bővítette Bitcoin állományát

-

A Nasdaq-listázott szoftvercég, a Microstrategy, tovább növelte Bitcoin állományát azzal, hogy további 12.333 BTC-t vásárolt 347 millió dollár értékben.

Ezáltal a vállalat teljes kriptovaluta állománya elérte a 152.333 BTC-t. Az újabb vásárlásra a kriptopiac pozitív fejleményeinek sorozata közepette került sor.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Microstrategy bővíti Bitcoin állományát

A üzleti intelligencia és szoftvercég, a Microstrategy (Nasdaq: MSTR) tovább bővítette Bitcoin állományát.

A vállalat társalapítója és vezérigazgatója, Michael Saylor, szerdán bejelentette a következőket egy tweetben:

A Microstrategy további 12.333 BTC-t vásárolt, amelyek összértéke kb. 347,0 millió dollár volt. A vásárlás átlagos ára 28.136 dollár volt bitcoinonként. 2023. június 27-én a Microstrategy összesen 152.333 BTC-t tartott, amelyeket kb. 4,52 milliárd dollárért vásároltak, az átlagos ár pedig 29.668 dollár volt bitcoinonként.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek (SEC) küldött bejelentésében a vállalat tisztázta, hogy az újabb coinokat 2021. április 29. és 2023. június 27. között vásárolta meg. A cikk írásának pillanatában a Bitcoin ára 30.109 dollár.

Saylor elkötelezett Bitcoin-támogató. A múlt héten arról tweetelt, hogy a kriptovalutának „támogatást nyújtanak az elnökjelöltek, a szabályozók, a törvényhozók, a pénzügyi menedzserek, a bankárok, a befektetők és a nagyközönség”.

A vezető véleménye szerint:

A jövő számos pozitív fejleményt hoz azoknak, akik a Bitcoin terjedését gazdasági érvényesülésére szeretnék elősegíteni.

A Microstrategy bejelentése számos pozitív fejlemény közepette történt a kriptovaluta piacán.

Nemrégiben a világ legnagyobb vagyonkezelője, a Blackrock bejelentette, hogy létrehoz egy Bitcoin trustot, amelyet sokan spot Bitcoin tőzsdei alapnak (ETF) tartanak.

A Blackrock lépése után több más nagyvállalat is hasonló bejelentést tesz, köztük a Fidelity. Bár az SEC még nem hagyott jóvá egy spot Bitcoin ETF-et, a nagyvállalatok bejelentései optimizmust váltottak ki a kriptopiacban, hogy a pénzügyi szabályozók hamarosan jóváhagyást adnak majd.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Múlt héten néhány jelentős pénzintézet létrehozta az EDX nevű kriptovaluta tőzsdét, amelyen négy kriptovalutát lehet kereskedni.

A platform alapítói közé tartozik a Charles Schwab, a Citadel Securities, a Fidelity Digital Assets, a Paradigm, a Sequoia Capital és a Virtu Financial.

Emellett a Deutsche Bank is benyújtotta kérelmét a kriptovaluta letétkezelési szolgáltatás nyújtására Németországban.

Ezen a héten pedig a HSBC bankóriás lehetővé tette a Bitcoin és az Ethereum ETF-ek kereskedését mobilalkalmazásain keresztül Hongkongban.

Olvastad már? Az Ethereum bikák és medvék harcolnak a 1900 dollárért

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!