Az Ethereum bikák és medvék harcolnak a 1900 dollárért

-

Az Ethereum (ETH) bikák és medvék intenzív csatát vívtak az 1900 dolláros szint körül hétfőn, miközben a második legnagyobb kriptopiaci piac örömmel fogadta a régóta tartó volatilitást.

Miután a nap nagy részében a 1870-1900 dolláros sávban ingázott, a coin tovább zuhant 1840 dollárig, mielőtt a cikk írásakor 1876 dollárig helyreállt volna, derült ki a CoinMarketCap adataiból.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ETH körüli érdeklődést az elmúlt 24 óra kereskedési volumenének 21%-os megugrása is tükrözte.

Valójában a volumenek június eleje óta emelkednek, amit olyan események befolyásoltak, mint a szabályozó hatóságok nagy szervezetek elleni szigorítása és a kriptók iránti növekvő intézményi érdeklődés.

A volatilitás is magasabb és alacsonyabb szinteket ért el, miután május második felében elérte a mélypontot, ahogyan azt a Santiment kimutatta.

ethereum
Forrás: Santiment

A nagy tulajdonosokat nem érdekli a buli

A Santiment blokkláncelemző cég alátámasztotta a fenti megfigyelést. Ugyanakkor néhány érdekes szempontot is feltárt a tőzsdei kínálattal és felhalmozással kapcsolatban.

A Santiment továbbá megállapította, hogy a nagy címeket nem zavarta a kereskedési aktivitás újraéledése. Folytatták a kasszájuk feltöltését további ETH-val.

Amint az alább látható, a legnagyobb nem tőzsdei címek 2023 eleje óta ETH-felhalmozási hullámban vannak.

Az ütem azonban az utóbbi időben felgyorsult olyan tényezők miatt, mint a központi tőzsdékbe (CEX) vetett bizalom csökkenése és az ETH hosszú távú befektetésként való életképessége.

Ez a korosztály a közzététel időpontjában 33,6 millió ETH-t halmozott fel, ami az eddigi legnagyobb mennyiség.

Ezzel szemben a tőzsdéken a top címek által tartott készlet, vagyis az ETH likvid készlete folyamatosan csökken, és a cikk írásának időpontjában 7 millió ETH alá esett, ami a teljes forgalomban lévő készlet alig több mint 9%-ának felel meg.

Forrás: Santiment

A ETH staking növekedése

Egy „ekin” nevű Twitter-felhasználó szerint június 26-án a staked ETH-kínálat meghaladta a központi tőzsdék kínálatát, és körülbelül 23,4 millió ETH-t zároltak az Ethereum okosszerződésben.

A jelezte, hogy az emberek kiveszik az ETH-t a piacról, és befektetésként használják hozamszerzésre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A felhasználók jelentős érdeklődést mutattak az ETH staking iránt, mióta a Shapella Upgrade áprilisban élesedett a mainneten.

A CryptoQuant blokklánc-kutató cég vezérigazgatója szerint az ETH-kínálat közel 20%-át tették le stakinggel, ami a Shapella óta ugrásszerű, 5%-os növekedést mutat.

Olvastad már? Váljon kriptotulajdonossá, hogy az egekbe szökjön a keresete

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!