13 évesen 50 millió forintos befektetés

-

A legtöbb tőzsde nem engedélyezi, hogy kiskorúak nyissanak számlát a platformjukon.

Lehetőség van viszont arra, hogy a szüleik regisztráljanak, és az ő engedélyükkel a gyerekek is kereskedhessenek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Manapság már nem számít túlságosan ritkának, hogy a fiatalabb generáció kriptopénzbe fektessen, és mióta a bitcoin megszületett, számos történetet hallani gyerekekről, akik bevásároltak.

Az egyik legismertebb ilyen ember Erik Finman, aki saját elmondása szerint 1000 dollárt kapott ajándékba a nagyanyjától a 12. születésnapjára, ebből bitcoint vásárolt, és mire betöltötte a 18-at, már kriptomilliomos lett.

A Gohenry neobank tavaly publikált, saját felmérése alapján az Egyesült Királyságban mintegy 1,3 millió kiskorú vásárolt már valamilyen kriptopénzt.

A Parents, Kids, and Money Survey idén került 14. alkalommal publikálásra, és az elemzők ebben arra jutottak, hogy a 8-14 év közötti gyerekek 57%-a ismeri a digitális pénzek területét.

Ez a szám annyiban meglepő, hogy a szüleik generációja esetén mindössze a válaszadók 47%-a mondta, hogy ismeri a kriptopénzeket.

A múlt héten pedig egy amerikai valóságshow-szereplő, Phaedra Parks vallotta be egy interjúban, hogy 150 ezer dollárt, azaz nagyjából 51 millió forintot biztosított a 13 éves gyereke, Ayden részére, hogy befektesse.

A középosztálybeli családban felnőtt Parks elmondta, hogy a tanárként dolgozó szülei valószínűleg ugyanígy tettek volna vele, ha meglett volna az ehhez szükséges anyagi fedezetük.

Mikor az interjúban erről a befektetésről beszéltek, Parks kifejtette, hogy a fia otthonosan mozog a kriptopénzek területén.

„Ayden nagyon benne van a kriptopénzekben, és folyamatosan azzal foglalkozik, hogy hogyan tud 25 éves kora előtt milliomossá válni. Mindent szeret, ami a pénzcsinálásról szól. A másik fiam, a tíz éves Dylan szintén hasonló érdeklődésű, és pénzügyi stabilitást akar magának teremteni.”

Számos könyv és oktatóanyag létezik angol nyelven, amely azt hivatott bemutatni, hogy a szülők hogyan vezethetik be a gyerekeiket a kriptopénzek világába, hogyan csatlakozhatnak a decentralizált pénzrendszerhez.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Emellett applikációk is léteznek már, például az Earlybird Crypto, amely szintén egy ilyen céllal indult oktatóplatform.

Los Angeles ad otthont az évente megrendezésre kerülő Crypto Kids Camp rendezvénysorozatnak, amely során 5-7 éves gyerekek számára szerveznek műsorokat és oktatóanyagokat, amelyek segítségével a gyerekek a kriptopénzekről és a mesterséges intelligenciáról tanulhatnak.


Olvastad már? A Litecoin (LTC) kínálat 13%-a évek óta szunnyad

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!