A Litecoin (LTC) kínálat 13%-a évek óta szunnyad

-

Az IntoTheBlock on-chain adatszolgáltató érdekes adatokat tweetelt a „digitális ezüstről”, a Litecoinról (LTC).

Kiderült, hogy a közelgő feleződés előtt egyes Litecoin tárcák öt éve mozdulatlanul tartják a forgalomban lévő LTC-készlet 13%-át.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az IntoTheBlock elemzői szerint ennek oka lehet a „töretlen bizalom”, vagy lehet, hogy elveszett LTC coinokról van szó.

Az LTC felére csökkentése idén augusztus 2-án fog bekövetkezni, a felére csökkentett blokk jutalom a mostani 12,5 LTC helyett 6,25 LTC-t jelent majd.

Tíz nappal ezelőtt, ahogy arról beszámoltunk, a DASH nevű kriptopénz is végrehajtotta a felezését.

A Bitcoin számára ugyanez a fontos esemény jövő év április-májusában következik be.

A proof-of-work kriptopénzeknél négyévente fordul elő a feleződés, amelyet a készítőik programoztak be.

Ezek lehetővé teszik a coinok deflációban tartását, mivel négyévente csökken a piacra kerülő darabszámuk, és az árfolyam potenciálisan emelkedhet emiatt.

Nemrégiben az LTC hashrátája is megugrott. Májusban, szintén a közelgő felezés előtt, a Litecoinban masszívan megnőtt az aktív LTC-tárcák száma.

Emellett a 0,001 LTC-t birtokló LTC-címek száma is gyorsan növekedni kezdett.

Olvastad már? A Binance új tokent listáz, elég hogy új felhasználókat vonzzon?

Kiemelt kép: Dennis Amith

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!