A BlackRock Bitcoin-ETF hatását a legnépszerűbb elemzők tanulmányozták

-

A K33 research elemzőcég szakértői összefoglalták a Bitcoin (BTC) középtávú teljesítményére vonatkozó első hatásait, amelyek az első kriptopénz árfolyamát 2023 júniusában magasabbra tolták.

Az elutasítás ellenére a spot Bitcoin (BTC) ETF-bejelentések máris megváltoztatták a játszmát a Bitcoin (BTC) bikák számára, áll a jelentésben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Legnagyobb beáramlás a határidős ETP-kbe, a BTC-alap ralija, a nyitott érdeklődés az ATH-t célozza meg: a „BlackRock-effektus” egyre nagyobb teret nyer

2023 júniusában az intézmények 2021 októbere óta a legnagyobb mennyiségű likviditást injektálták a spot Bitcoin-alapú tőzsdén kereskedett termékekbe (ETP-kbe).

A nagy beáramlásokat egyszerre regisztrálták az amerikai, kanadai és uniós bejegyzésű termékekben, állítják a K33 Research elemzői a legfrissebb Ahead of The Curve jelentésükben. A szakvéleményt ma, 2023. július 4-én tették közzé.

A 22 BTC ETP globálisan összesített Bitcoin-kitettsége 6,3%-kal 183 240 BTC-re nőtt csak június utolsó két hetében, áll a jelentésben.

A kutatók ezt a hatalmas emelkedést a „BlackRock-effektusnak”, azaz a spot Bitcoin ETF-bejelentések esetleges jóváhagyása körüli felhajtásnak tulajdonították.

Ugyanakkor a CME bázismérője, amelyet általában megbízható kamatindikátorként szoktak értelmezni, gyorsan emelkedik.

A CME-n ez a mérőszám több mint 16%-ot ugrott, ami az elmúlt hónapok legnagyobb szintje.

A K33 Research csapata szerint a Bitcoin spot ETF-őrület a fő katalizátora ennek a rallynak.

Amint arról a sajtó korábban beszámolt, Ilan Solot, a Marex Solutions munkatársa hangsúlyozta, hogy a Bitcoin ETF-bejelentési kampány újjáépíti a bizalmat a BTC mint eszköz iránt, csökkenti a befektetők összetettségét és kockázatait, valamint adóoptimalizáltabbá teszi a Bitcoinba való befektetést.

A Bitcoin (BTC) árfolyama másodszorra is visszautasította a 31 300 dolláros szintet.

Végül, de nem utolsósorban, a CME-n a nyílt érdeklődés mérőszáma kéthetes volumen mérföldkövet regisztrált.

Majdnem elérte azokat a szinteket, amelyeket az FTX 2022. november közepén bekövetkezett összeomlása idején ért el.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Eközben a BlackRock, a legnagyobb vagyonkezelő vállalat újra benyújtotta a Bitcoin Spot ETF-et az amerikai SEC-hez.

Az új dokumentumok részletesebbek és átfogóbbak, áll a BlackRock közleményében.

Ugyanakkor a Bitcoin (BTC) megpróbál 31.000 dollár felett maradni. Majdnem sikerült meghódítania a 31.300 dolláros szintet, de tegnap a mackók elutasították.


Olvastad már? A Bitcoin ETF-ek, a központi tőzsdéknél is károsabb a kriptó számára

Kiemelt kép: Alpha Photo

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Stellar (XLM) technikai elemzés 10.02.

Prémium Stellar (XLM) A Stellar (XLM) a szeptemberi veszteségek miatt a szerkesztési időben még mindig elnyomták a Stellar árfolyamát. Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) az írás időpontjában...

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!