Mégsem vonulnak ki az USA-ból a kriptós cégek?

-

A Merkle Science ügyvezetője, Mriganka Pattnaik nem ért eget a jelenlegi narratívával, és nézetei szerint az Államok nem fogja elveszteni az elsődleges kriptós központ státuszát.

Az elmúlt hónapok során több kriptoipari vállalat is úgy döntött, hogy kivonul az USA piacáról, mivel a helyi hatóságok hozzáállása elfogadhatatlan, és a szabályozás hiányos.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Pattnaik mégis úgy véli, középtávon mindenképpen megmarad a jelenlegi kriptós aktivitás az országban.

„Tudom, hogy a véleményem ellentétes a többségével, de szerintem a következő öt évben a kriptoipari aktivitás nagyja még mindig itt lesz, az Egyesült Államokban. India, Kína, vagy éppen az Egyesült Arab Emírségek nagyon erős kriptopiaccal bírnak, de az USA esetében sokkal nagyobb az innováció mértéke, és lényegesen több a tehetséges szakember a területen.”

Az ügyvezető szerint a piac általános állapota, és az adójogszabályok viszonylagos egyértelműsége kulcsszerepet játszik abban, hogy a kriptós cégek többsége továbbra is helyben bonyolítja majd az üzletei nagyobb részét.

A piaci felügyeleti szervek, többek között a SEC komoly hadjáratba kezdett a kriptoipar ellen, ennek köszönhetően pedig szárnyra kapott a szóbeszéd, hogy ezzel elüldözik az innovációt az országból.

A Coinbase alapítója, Brian Armstrong úgy nyilatkozott, hogy a használhatatlan jogszabályi környezet miatt a kereskedési forgalom 95%-a már nem az USA-ban zajlik.

Tavasszal pedig azt is elmondta, hogy a Coinbase esetében is fontolóra vették, hogy a székhelyüket Angliába költöztetik.

Pattnaik szerint a jelenlegi durva hatósági intézkedések valójában nem a kriptoipar ellen irányulnak, hanem az FTX csődje után próbálják menteni a menthetőt, és ezért reagálnak túl mindent. Idővel a dolgok letisztulnak, és minden visszatér a megszokott kerékvágásba.

A Binance dubaji menedzsere, Alex Chehade úgy fogalmazott, hogy a kriptós cégeknek nagy szükségük lenne a tiszta, érthető jogszabályi környezetre, amely konzisztens.

„Senki sem akar olyan helyen dolgozni, ahol folyton változnak az elvárások. A komoly üzleteknek kiszámíthatóság kell, ez kell a tervezéshez, és a költségvetés kidolgozásához.”

A Ripple vezetője, Brad Garlinghouse úgy nyilatkozott, hogy a kriptoipar cégek már elkezdték a költözést, mivel az USA képtelen lépést tartani az olyan kriptobarát államokkal, mint Szingapúr, Svájc, vagy az Emírségek.

Hong Kong esetén márciusban látott napvilágot a hír, hogy a hamarosan életbe lépő, részletes kriptopiaci szabályzás segítségével a kormányzat web3-as, kriptós központtá akarja fejleszteni a várost, és már 80 világcég jelezte az igényét, hogy engedélyt szeretne a városban való működésre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Június elején a Gemini tőzsde alapítói, a Winklevoss ikrek jelentették be, hogy működési engedélyért folyamodtak az Emírségekben, mivel a használhatatlan szabályok miatt valószínűleg elköltöztetik a központjukat az Egyesült Államokból.

Olvastad már? Mit jelent a Bitcoin növekvő felhalmozódása az elkövetkező időben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!