Mégsem vonulnak ki az USA-ból a kriptós cégek?

-

A Merkle Science ügyvezetője, Mriganka Pattnaik nem ért eget a jelenlegi narratívával, és nézetei szerint az Államok nem fogja elveszteni az elsődleges kriptós központ státuszát.

Az elmúlt hónapok során több kriptoipari vállalat is úgy döntött, hogy kivonul az USA piacáról, mivel a helyi hatóságok hozzáállása elfogadhatatlan, és a szabályozás hiányos.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Pattnaik mégis úgy véli, középtávon mindenképpen megmarad a jelenlegi kriptós aktivitás az országban.

„Tudom, hogy a véleményem ellentétes a többségével, de szerintem a következő öt évben a kriptoipari aktivitás nagyja még mindig itt lesz, az Egyesült Államokban. India, Kína, vagy éppen az Egyesült Arab Emírségek nagyon erős kriptopiaccal bírnak, de az USA esetében sokkal nagyobb az innováció mértéke, és lényegesen több a tehetséges szakember a területen.”

Az ügyvezető szerint a piac általános állapota, és az adójogszabályok viszonylagos egyértelműsége kulcsszerepet játszik abban, hogy a kriptós cégek többsége továbbra is helyben bonyolítja majd az üzletei nagyobb részét.

A piaci felügyeleti szervek, többek között a SEC komoly hadjáratba kezdett a kriptoipar ellen, ennek köszönhetően pedig szárnyra kapott a szóbeszéd, hogy ezzel elüldözik az innovációt az országból.

A Coinbase alapítója, Brian Armstrong úgy nyilatkozott, hogy a használhatatlan jogszabályi környezet miatt a kereskedési forgalom 95%-a már nem az USA-ban zajlik.

Tavasszal pedig azt is elmondta, hogy a Coinbase esetében is fontolóra vették, hogy a székhelyüket Angliába költöztetik.

Pattnaik szerint a jelenlegi durva hatósági intézkedések valójában nem a kriptoipar ellen irányulnak, hanem az FTX csődje után próbálják menteni a menthetőt, és ezért reagálnak túl mindent. Idővel a dolgok letisztulnak, és minden visszatér a megszokott kerékvágásba.

A Binance dubaji menedzsere, Alex Chehade úgy fogalmazott, hogy a kriptós cégeknek nagy szükségük lenne a tiszta, érthető jogszabályi környezetre, amely konzisztens.

„Senki sem akar olyan helyen dolgozni, ahol folyton változnak az elvárások. A komoly üzleteknek kiszámíthatóság kell, ez kell a tervezéshez, és a költségvetés kidolgozásához.”

A Ripple vezetője, Brad Garlinghouse úgy nyilatkozott, hogy a kriptoipar cégek már elkezdték a költözést, mivel az USA képtelen lépést tartani az olyan kriptobarát államokkal, mint Szingapúr, Svájc, vagy az Emírségek.

Hong Kong esetén márciusban látott napvilágot a hír, hogy a hamarosan életbe lépő, részletes kriptopiaci szabályzás segítségével a kormányzat web3-as, kriptós központtá akarja fejleszteni a várost, és már 80 világcég jelezte az igényét, hogy engedélyt szeretne a városban való működésre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Június elején a Gemini tőzsde alapítói, a Winklevoss ikrek jelentették be, hogy működési engedélyért folyamodtak az Emírségekben, mivel a használhatatlan szabályok miatt valószínűleg elköltöztetik a központjukat az Egyesült Államokból.

Olvastad már? Mit jelent a Bitcoin növekvő felhalmozódása az elkövetkező időben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!