1,1 millió napi felhasználó a Polygonon: Mi lesz a MATIC következő lépése?

-

A Polygon (MATIC) lánc 2024-ben nagyobb felhasználói részvételt és likviditási infúziót tapasztalt, ami a szélesebb piacot arra késztette, hogy felfigyeljen rá.

A Polygon a stablecoin kínálat növekedését látja

A DeFiLlama adatainak elemzése szerint a Polygon stablecoin piaci tőkeértéke e sorok írásakor közel 1,5 milliárd dollárt ért el, ami lenyűgöző 18%-os növekedést jelent az előző évhez képest (YTD).


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


E cikk írásakor a hatodik legnagyobb lánc volt a teljes stablecoin-kínálatot tekintve.

polygon
Forrás: DeFiLlama

A stablecoinok a hagyományos pénzügyi piacokon a készpénz láncon belüli megfelelőjeként értelmezhetők.

A magasabb stablecoin marketcap nagyobb likviditási forrást jelez, ami megkönnyíti a láncon való kereskedést, és ezáltal hatékonyabb piacot eredményez.

Ettől függetlenül a jelenlegi szintek még mindig messze vannak a 2021 júliusában regisztrált csúcsértéktől.

A valóságban a Polygon következő célja a 2022 szeptemberében elért 2,6 milliárd dolláros medve előtti piaci szint kell, hogy legyen.

A legjobban teljesítő ETH skálázási megoldás

A stablecoin piaci tőkeemelkedés a hálózat felhasználói elkötelezettségének lenyűgöző megugrása mellett következik be.

Az Artemis adatainak vizsgálata szerint a Polygon proof-of-stake (PoS) lánc 2024-ben masszívan felülmúlta a többi skálázó hálózatot a napi aktív címek és tranzakciók tekintetében.

polygon
Forrás: Artemis

Vegyük például, hogy a Polygon PoS napi aktív címek száma március 26-án 1,1 millió volt, ami több mint háromszorosa a lista második legjobb helyezett láncának. Hasonló tendenciára derült fény a tranzakciószám tekintetében is.

Vajon a bálnák érdeklődést mutatnak majd?

A lánc natív tokenje, a MATIC az elmúlt 24 órában 1,73%-ot emelkedett, ezzel az elmúlt hét nap nyereségét 11% fölé emelte a CoinMarketCap szerint.

A MATIC teljesítménye összhangban volt a szélesebb altcoin-piaci jelentéssel. YTD alapon a kriptó 12%-kal emelkedett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Érdekesség, hogy az emelkedés nem a bálnák felhalmozására épült. A Santiment segítségével, megfigyelhető a bálna tranzakciók éles visszaesése 2o24-ben.

Ráadásul ezeknek a befolyásos befektetőknek az állománya ez idő alatt stagnált, ami a bálnák alacsonyabb elkötelezettségét jelenti.

Forrás: Santiment

Olvastad már? A Slothana alkalmas jelölt arra, hogy a Solana holdudvarába tartozzon

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!