A kriptovaluták és az online kaszinó oldalak közötti kapcsolat

-


Vendégbejegyzés


Ha összességében tekintjük át a 2020-as évtized internetes trendjeit, akkor szinte egyértelmű, hogy a címbe foglalt két téma egy képzeletbeli listán előkelő helyen szerepelne.

Az olyan online kaszinó oldalak, mint amilyen a https://spinanga.com/hu/ évről évre növelik követőik táborát, ennek megfelelően maga az iparág is felfelé ívelő trendet mutat, ami az előrejelzések szerint az évtized végéig egészen biztosan kitart.

Amennyiben pedig kissé nagyobb perspektívából szemléled a dolgokat, vagyis az internetes világ létezésének elmúlt három évtizedét veszed górcső alá, akkor közvetlenebb kapcsolat is felfedezhető a két terület között.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Konkrétan arról van szó, hogy mindkettő forradalmi újításnak számított az online világban, ennek megfelelően bejárta a maga útját onnantól, hogy egy szűk követői körtől kezdve egészen a társadalmi elfogadottságig.

Az online kaszinók megjelenése

Az online kaszinó oldalak az első ilyen típusú forradalmat jelentették, ugyanis az internet 1992-ben történt nyilvánossá válását követően már két évvel később megjelent az első ilyen weboldal.

Ez persze még csak egy kezdetleges játékoldal volt, ahol valódi pénzes játékra még nem volt lehetőség.

Néhány évvel később a technológia fejlődésével már sikerült kiküszöbölni ezt a hiányosságot, úgyhogy 1997-től már befizetési lehetőségek is voltak ezeken az oldalakon.

Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy az első sportfogadási platformok esetében a fizetési mód hiányát úgy küszöbölték ki, hogy a játékosok telefonon tudták bemondani a tippjeiket.

A következő nagyobb fordulópont a játékra használt eszközök területén jelent meg. A kétezres évek első évtizedében ugyanis egyre többen voltak azok, akik az asztali számítógép helyett telefonon keresztül szerettek volna játszani.

Ekkoriban még a kisebb kijelzőjű telefonok voltak divatban és hát az internetes kapcsolat is jóval lassabb volt, mint manapság.

A megoldás a következő évtized elején érkezett meg a HTML5 technológia képében. Ez ugyanis biztosította azt, hogy az asztali számítógépek böngészőjére készített online kaszinó oldalak tökéletesen megjelenjenek a mobiltelefonok böngészőjében is.

Essen néhány szó az elfogadottságról is. A virtuális kaszinózás kezdeti időszakában, amikor még a biztonság is hagyott maga után kívánnivalót, voltak akik pórul jártak a különböző ügyeskedők megjelenése miatt. Ezért sokáig az volt a köztudatban, hogy kerülni kell ezeket az oldalakat.

Ez azonban fokozatosan megváltozott, ahogy az oldalak biztonságosabbá váltak és a területet is egyre inkább leszabályozták.

Ma már nehezen találhatsz olyan online kaszinót, amely ne rendelkezne valamilyen szabályozó testület által kiadott engedéllyel, ami pedig azt jelenti, hogy a személyes- és pénzügyi adatok védelme is kielégítő szinten van.

Ha párhuzamot vonsz az előbbi történet és a kriptovaluták fejlődése között, számos hasonlóságot láthatsz.

Amikor 2010-ben a bitcoin megjelent, hosszú ideig csak egy szűk kör foglalkozott bányászattal, a többiek pedig finoman fogalmazva furcsán néztek rájuk.

Innen jutottunk el odáig, hogy napjainkban a bitcoin árfolyama újabb rekordokat döntöget és egyre több állam, intézmény fogadja el a kriptovaluták létjogosultságát.

Kaszinózás a metaverzumokban

A blokklánc hálózatok fejlődése, amelyen maguk a kriptovaluták is működnek, az NFT-k megjelenése és a metaverzumok elterjedése egy olyan következő forradalmi pontot jelent a virtuális térben, ahol a fent felsorolt dolgok összekapcsolódnak és kiegészítik egymást.

Ma még a metaverzumok az alakulás, előretörés fázisában vannak, tehát jócskán akad még tennivaló a társadalmi elfogadottságig és a tömeges használatig, de azért nagyjából már körvonalazódnak a lehetőség.

A legtöbb metaverzum úgy működik, hogy saját kriptovalutát hoz létre, amely az adott közösségen belül szolgál fizetőeszközként. A metaverzumok lakói pedig ezekkel az érmékkel tudnak telket, háziállatot és minden egyebet vásárolni és virtuálisan gazdálkodni.

Vannak már olyan metaverzumok, ahol a kialakuló digitális városokon belül olyan létesítmények is épülnek, amilyen egy online kaszinó. Vagyis, az ott jelen lévő játékosok avatarjuk segítségével megtehetik, hogy beülnek egy ilyen létesítménybe és játszanak.

Ráadásul, ez az élmény túlmutat azon a lehetőségen, amit egy egyszerű online szerencsejáték oldal biztosít.

Itt ugyanis az avatarok és az olyan technológiai újítások révén, mint a VR-szemüveg, a játékosnak teljes mértékben élethű élményben lehet része.

online kaszinó

A kripto kaszinók előnyei

A metaverzumok jelenleg még kialakulóban vannak, viszont már most is szép számban találhatók olyan online kaszinók, amelyek elfogadják fizetőeszközként a kriptovalutákat.

Sőt, működnek kifejezetten kripto kaszinók is, ahol olyan játékokat találhatsz, amelyek a megszokott kaszinó játékoktól eltérően blokklánc hálózatokon futnak, ennek megfelelően némileg el is térnek a jól ismert rulettől, vagy blackjacktől.

Ha a kripto kaszinók előnyeit vizsgáljuk, annak ellenére, hogy itt nem jegybankok által kibocsátott devizában folynak az ügyletek, az engedélyezés mindenképp kiemelendő.

Ahogy egy klasszikus értelemben vett online kaszinónak, úgy egy bitcoin játékhelynek is rendelkeznie kell a megfelelő hatósági engedéllyel, úgyhogy mielőtt játszani kezdenél egy ilyen oldalon, ezt mindenképp ellenőrizd.

A regionális elérhetőség is egy fontos tényező. Noha ma már a kriptovaluták közel állnak ahhoz, hogy teljes elfogadottságot élvezzenek, azért egy-két akadályt még le kell dönteniük, ami többek között azt is jelenti, hogy néhány országban még nem engedélyezettek.

Ezért, a játék megkezdése előtt győződj meg róla, hogy az adott országban legális-e egy ilyen platform működése.

Ha az előnyök kerülnek górcső alá, a kriptovaluták esetében természetesen nem maradhat ki az anonimitás és a biztonság kérdésköre sem.

A kriptovaluták létrejöttének egyik alapköve volt az, hogy függetlenek legyenek mindenféle központi banktól és egyéb intézménytől és a tagok, tulajdonosok által működjenek az okos szerződések által.

Ennek megfelelően, a kripto kaszinókban a játékosok teljes névtelenséget élvezhetnek, ami pedig a biztonságot illeti, arról a blokklánc hálózatok és az okos pénztárcák gondoskodnak.

Az egyetlen kockázat, amivel viszont számolni kell, az a kriptovalutákra jellemző meredek árfolyam ingadozás, de a kripto tulajdonosok ezzel tisztában vannak.

Akár a jól megszokott online szerencsejáték oldalakról van szó, akár a kripto kaszinókról, fontos részlet, hogy mielőtt játszanál, ismerkedj meg az adott oldal felhasználási feltételeivel.

Itt számos fontos információról értesülhetsz, mint amilyenek a kifizetés feltételei, a regionális elérés, az egyes játékokra vonatkozó korlátozások, amelyekkel fontos tisztában lenni.

A játékválaszték is egy olyan kérdéskör, ami figyelemre érdemes, azzal, hogy itt tényleg számos újítás tapasztalható. Persze, csak akkor, ha kifejezetten kripto kaszinóról van szó.

Mert el kell mondani, hogy vannak olyan online kaszinók, ahol hagyományos devizában és kriptóban is lehet fizetni és vannak kifejezetten kripto kaszinók.

Az előbbiek esetében nem blokklánc-alapú játékokkal játszhatsz, hanem az ismert szoftvergyártók játékaival.

De mindettől függetlenül, mielőtt fiókot nyitnál egy online platformon, tartozzon az egyik vagy másik kategóriába, előzetesen mindenképp vizsgáld meg a játékválasztékot. Elsősorban annak változatossága és folyamatos megújulása szempontjából.

A kripto kaszinók egyelőre még feljövőben vannak, de ahogy maguk a kriptovaluták is egyre szélesebb körben elterjednek, úgy ezekről a webhelyekről is hallani fogunk még a jövőben.


Weboldal: spinanga.com

Kiemelt kép: pixabay

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!