A feleződés óta folyamatosan csökken a bitcoin hálózati épsége. Ez jól látható a zuhanó hashrátában és az emelkedő tranzakciós költségekben.

A zuhanás tovább folytatódott a héten, de egyelőre úgy tűnik, hogy nincs összefüggés a hálózat épsége és az árfolyam között.

A Glassnode elemzőcég szerint a hálózat gyengeségének oka a csökkenő épsége, a láncon zajló aktivitás és a fizetőképesség csökkenése.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A hashráta zuhanása megállhat a tranzakciós költségek csökkenésével

A bitcoin feleződésével a blokkjutalom a felére csökkent, ezzel nagyot zuhant a bányászok jövedelme, akik fenntartják a bitcoin hálózatát és hitelesítik a tranzakciókat.

Mivel csökkent a bányászok jövedelme, a hashráta folyamatos zuhanást mutat az esemény óta.

A nagyobb bányászok ezt megúszták, mivel a feleződés előtt be tudták szerezni a lehető legfejlettebb bányagépeket, ez magyarázatot adna arra is, hogy miért ugrott meg a hashráta a feleződés előtti napokban.

Azonban a kisebb bányászoknak kapitulálniuk kellett az elmúlt hetek során, ebből eredhet a most megfigyelhetett zuhanás.

A Blockchain.com adatai szerint a zuhanás kissé lassult az elmúlt hetek során:

Az elmúlt napok alatt megugrottak a tranzakciós költségek, amelyek megdobhatták a bányászok jövedelmét és így lassították a hashráta csökkenését. A költségek azóta csökkenni kezdtek.

Tovább romlik a hálózat épsége a láncon történő aktivitás és fizetőképesség romlásával

Az elmúlt hónapok során többször is gyengeség jeleit mutatta a bitcoin hálózata, és a múlt hét sem jelentett kivételt ez alól.

Erre a Glassnode is kitért a legújabb „A hét a láncon” című cikkében, melyben azt mondták, hogy a bitcoin hálózati aktivitása jelentősen csökkent a múlt hét során.

„A hálózat épsége 68 pontra esett a múlt héten, miután amúgy is 20%-kal csökkent a növekedése. A növekedés ismét beindult a hétvégén, de összességében továbbra is alacsony, és a hálózat aktivitása is csökkent valamelyest a múlt heti szinthez képest.”

A cikk szerint a bitcoin fizetőképessége is romlott a múlt héten, 2020-as mélyponthoz érkezett.

A tőzsdékről történő tömeges kiutalgatások magyarázatot adhatnak erre a jelenségre.

Olvastad már? Ismét mozgásnak indult az ellopott bitcoin a 2016-os Bitfinex-támadásból

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂