Zuhanórepülésben a bitcoin hashrátája

-

A feleződés óta folyamatosan csökken a bitcoin hálózati épsége. Ez jól látható a zuhanó hashrátában és az emelkedő tranzakciós költségekben.
A zuhanás tovább folytatódott a héten, de egyelőre úgy tűnik, hogy nincs összefüggés a hálózat épsége és az árfolyam között.
A Glassnode elemzőcég szerint a hálózat gyengeségének oka a csökkenő épsége, a láncon zajló aktivitás és a fizetőképesség csökkenése.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A hashráta zuhanása megállhat a tranzakciós költségek csökkenésével

A bitcoin feleződésével a blokkjutalom a felére csökkent, ezzel nagyot zuhant a bányászok jövedelme, akik fenntartják a bitcoin hálózatát és hitelesítik a tranzakciókat.
Mivel csökkent a bányászok jövedelme, a hashráta folyamatos zuhanást mutat az esemény óta.
A nagyobb bányászok ezt megúszták, mivel a feleződés előtt be tudták szerezni a lehető legfejlettebb bányagépeket, ez magyarázatot adna arra is, hogy miért ugrott meg a hashráta a feleződés előtti napokban.
Azonban a kisebb bányászoknak kapitulálniuk kellett az elmúlt hetek során, ebből eredhet a most megfigyelhetett zuhanás.
A Blockchain.com adatai szerint a zuhanás kissé lassult az elmúlt hetek során:

Az elmúlt napok alatt megugrottak a tranzakciós költségek, amelyek megdobhatták a bányászok jövedelmét és így lassították a hashráta csökkenését. A költségek azóta csökkenni kezdtek.

Tovább romlik a hálózat épsége a láncon történő aktivitás és fizetőképesség romlásával

Az elmúlt hónapok során többször is gyengeség jeleit mutatta a bitcoin hálózata, és a múlt hét sem jelentett kivételt ez alól.
Erre a Glassnode is kitért a legújabb „A hét a láncon” című cikkében, melyben azt mondták, hogy a bitcoin hálózati aktivitása jelentősen csökkent a múlt hét során.

„A hálózat épsége 68 pontra esett a múlt héten, miután amúgy is 20%-kal csökkent a növekedése. A növekedés ismét beindult a hétvégén, de összességében továbbra is alacsony, és a hálózat aktivitása is csökkent valamelyest a múlt heti szinthez képest.”


A cikk szerint a bitcoin fizetőképessége is romlott a múlt héten, 2020-as mélyponthoz érkezett.
A tőzsdékről történő tömeges kiutalgatások magyarázatot adhatnak erre a jelenségre.

Olvastad már? Ismét mozgásnak indult az ellopott bitcoin a 2016-os Bitfinex-támadásból

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!