Ismét mozgásnak indult az ellopott bitcoin a 2016-os Bitfinex-támadásból

-

Ismét mozgásnak indult a négy évvel ezelőtt ellopott Bitfinex-vagyon egy része, miután 800 000 dollárnyi bitcoint utaltak ki egy ismeretlen tárcába.
A Whale Alert szerint a támadók kedden 77,64 bitcoint utaltak, melynek értéke nagyjából 797 000 dollárnak felel meg.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A támadók utoljára május 22-én utaltak el 28,4 bitcoint, vagyis nagyjából 255 000 dollárt. Ez az utalás is egybeesett a bitcoin értékének hirtelen csökkenésével.
A vezető kriptopénz értéke kedden átlépte a 10 000 dollárt, ezzel május 11-e óta először jutott túl ezen a pszichológiai határon.
A markets.bitcoin.com adatai alapján a vezető kriptopénz értéke 6%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában, miközben tovább tombol a koronavírus.
A befektetők szerint a bitcoin egyfajta biztosíték lehet az inflációval szemben ezekben a kiszámíthatatlan időben.

A hackerek szépen lassan elcsipegetik a több millió dolláros bitcoinvagyonukat, miután 2016-ban elloptak 120 000 bitcoint a hongkongi Bitfinex tőzsdétől. Ez akkoriban 72 millió dollárt ért, ám a jelenlegi árfolyamon ez 1,2 milliárdra növekedett.
Mindeközben a Ciphertrace június 2-án azt írta, hogy az év első öt hónapja során 1,4 milliárd dolláros veszteséget okoztak a kriptopénzekkel kapcsolatos lopások, hackertámadások és csalások.
A kriptokutatással foglalkozó cég szerint megszaporodtak a koronavírussal kapcsolatos olyan csalások, melyek valamilyen virtuális valutában várják a fizetést.
A koronavírussal kapcsolatos csalások során általában olyan, közösségi médián található csoportokba csalogatják a leendő áldozatokat, ahol később bitcoinban vagy egyéb kriptopénzben várják a fizetéseket.

Olvastad már? Az amerikai zavargások ellenére a bitcoin még mindig jó biztosíték

Forrás: news.bitcoin.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!