Az amerikai zavargások ellenére a bitcoin még mindig jó biztosíték

-

Az elmúlt napok során zavargások törtek ki az Egyesült Államokban, melyek ismét bizonytalanságokat hoztak a pénzügypiac számára.
A határidős részvénypiacok zuhanásnak indultak, miközben a befektetők aranyvásárlásba kezdtek biztosítékként.
A zavargások azonban még jobban kiemelik, hogy a bitcoin miért is lehet jobb biztosíték, mint a nemesfémek.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A zavargások aranylázat indítottak, a dollár gyengülésével biztosítékokat keresnek az emberek

A vírus terjedése az USA-ban lassulni kezdett, ám helyébe léptek a tüntetések, zavargások és fosztogatások.
A gazdaság és polgári elégedetlenség miatti aggodalmak olyan szintre emelkedtek, hogy a befektetők aranyvásárlásba kezdtek vagyonuk megvédése érdekében.
Az arany nagyon jól teljesített az elmúlt két év során, az elején még a bitcoinnal kezdte meg bika piacát. A növekedés az USA-Kína közötti nemzetközi helyzet fokozódása miatt indult be, majd a koronavírus gazdasági hatásai miatt tovább folytatódott.
A polgári elégedetlenség korábban nem látott mértékeket kezd ölteni – ezzel ismét beindult az aranyvásárlás. Az arany értéknövekedéséhez a dollár gyengülése is hozzájárult, melyet a zavargások csak tovább fokoznak.

„A Kína és USA közötti konfliktus beindította a bevásárlást az esetleges biztosítékokból. Az USA-ban lévő feszültségek sem segítenek ezen, miközben a dollár értéke is mélyponton van.” – mondta Afshin Nabavi, a nemesfém-kereskedéssel foglalkozó MKS SA alelnöke a CNBC-nek.

A bitcoin átveszi az arany koronáját, mint legjobb biztosíték

Miközben a befektetők az arany felé vették az irányt a nagyvárosokban megfigyelhető fosztogatások jól megmutatják, hogy a bitcoin miért jobb biztosíték, mint az arany.
A menedékvaluta kifejezés szubjektív. Sok befektető csak úgy tekint erre, mint tőkéjük értékének védelmére. Az aranybefektetés megfelel ennek a kifejezésnek, de a fizikai eszközök kockázatokkal járnak, akárcsak az olyan digitális eszközök birtoklása is, mint a bitcoin.
A bankok esetén vannak biztosítékok, fékek, ellensúlyok és a teljes rendszer, melyet arra dolgozták ki, hogy megvédje a letétbe lett pénzeket. Digitálisan tárolják az egyenlegeket 1-esek és 0-sok formájában, távol a tolvajoktól és fosztogatóktól. Az aranyat azonban nem birtokolnak.
Sok befektető külső páncéltermekben tárolja aranytartalékát, melyeket pénzverdék üzemelnek, vagy esetleg bankok értékmegőrzőit használják, de az átlagos aranybefektető általában aranyrudakat, aranyérméket vásárol.
Ezeket sokszor a matrac alatt, egy fiókban vagy egy házi széfben tárolják.
A bitcoin azonban teljesen digitális, így távol van a bankok értékmegőrzőitől, de a bankok nem is kapnak irányítást az értékmegőrzésre szánt menedékvaluta felett.
Az arannyal ellentétben minimális elővigyázatosságot igényel, ugyanis a bitcoint nem fenyegeti egy esetleges betörés vagy tűzvész veszélye.
Amíg a bitcoint egy hidegtárcában tároljuk megjegyezve a jelszót, addig nem veheti el senki. Az arany ebben a tekintetben egyre jobban hasonlít a bitcoinra.
A rendőrség, a fosztogatók, a bankok, de még a kormány sem veheti el. Egy káosszal teli világban a bitcoin lehet a legjobb biztosíték.
Feltételezve persze, hogy a bitcoinbányákat nem önti el a víz.

Olvastad már? Az opciós forgalom emelkedése véget vethet az Ethereum áremelkedésének

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!