Kezdődik a kisebb bányászok kapitulációja – korrekcióra számíthatunk

-

A csökkent bevételek miatt a bitcoinbányászok egy része kriptovagyonuk felszámolására kényszerül.
A 21 napos Miner’s Rolling Inventory-mutató, amelyet a ByteTree blokkláncelemző portál alkotott meg a bányászok tárcáinak követésére, kicsivel több mint 111%-on állt 05:00-kor (UTC).
Ez azt jelenti, hogy egy hetes időtávban a bányászok 11%-kal több bitcoint adtak el, mint amennyit kibányásztak.

A bányászok 5888 bitcoint termeltek, de 6561 bitcoint adtak el, amely 673 bitcoinnyi eladást jelent, hogy továbbra is üzemképesek maradjanak.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Bitcoin-halving hatása

A kapitulációk a bitcoin május 11-én bekövetkezett feleződése után kezdődtek meg, amikor 1800-ról 900-ra csökkent a bitcoin naponta megjelenő új készlete.
A jelenség miatt ritkább lett a bitcoin és így sokak szerint hosszú távon az értéke is növekedett, de a bányászok jövedelme lényegében felére csökkent, míg a kiadásaik nem változtak.
A piac korábban azzal számolt, hogy a feleződés miatt csődbe mennek a kisebb bányák, azonban a hatalmas bika futam miatt túlélték a feleződés hatását.
A bitcoin értéke a 3800 dolláros márciusi mélypont óta május 7-én 10 000 dollárig emelkedett. Ebből a hatalmas növekedésből valószínűleg a bányászok is profitáltak. Most úgy tűnik, hogy eladják ezeket a bitcoinokat, hogy tovább fennmaradjanak.
Az eladások nyomást helyeznek a bitcoin értékére, amely már jelenleg is a 10.000 dolláros ellenállási szinttel küszködik. Ha a kereskedők nem tudnak túljutni ezen a szinten, akkor újabb korrekció várható.
Ez pánikot keltene, amely további eladásokhoz vezetne, így a kereslet csökkenésével túl nagy lenne a kínálat a piacokon.

Mindezek ellenére bika maradhat a piac

Azonban egyes elemzők szerint a várható árcsökkenés nem árthat a bitcoinnak. Preston Pysh, az Investor’s Podcast Network társalapítója szerint a kriptopénz értéke a kisebb bányászok kiszállása ellenére stabilan áll.

„Az árfolyam sokkal jobban tartja magát, mint amire számítottak, és ez nagyon jó jel.” – írta Mr. Pysh. „A hashráta az elmúlt 4 nap során tartotta magát, de a csütörtöki nehézségigazodást érdekes események követhetik.”

A nehézség az alapján igazodik, hogy milyen nagy a hálózat bányászaktivitása. Csütörtökön a szám 6%-ot esett.
Megfigyelők szerint ez csak egy kisebb visszaesés, és a 9000 dolláros érték tartása megfelelő szintet adhat a bányászok számára.

Olvastad már? Néhány jótanács, hogy ne bukj sokat a tőzsdén

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!