A tőzsdén való kereskedés közelről sem olyan egyszerű foglalatosság, mint az első ránézésre tűnik.

Olvasóink nagy része bizonyára már legalább egyszer átélte azt az érzést, amikor számlát nyitott egy brókernél vagy egy tőzsdén, majd néhány napon belül rájött, hogy az veszteségesen üzemel.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Jöjjenek a leggyakoribb hibák.

Fejetlenül nyitunk kereskedéseket

Sok zöldfülű felmegy a tőzsdére, és mindenféle előre elkészített stratégia nélkül hozzáfog a „kereskedéshez”, miközben arra vár, hogy meggazdagodjon.

A sikeres kereskedési stratégia azonban nemcsak néhány napra, de néhány évtizedre kell, hogy szóljon.

A legtöbb trédernek nagyjából 2-5 évébe telik, mire olyan eljárásokat sikerül elsajátítania, hogy plusz pénzhez jusson. Természetesen ez személyfüggő.

Az utasítások azonban egyszerűek. Találjunk egy csártelemzésre alkalmas eszközt (például a Tradingview-ot), majd kiválasztott indikátorok mentén alakítgassuk pozícióinkat.

Minden egyes kereskedő valami alapján kereskedik. Vannak, akik az egyik legnépszerűbb indikátorra, az RSI-re esküsznek, megint mások figyelembe veszik a mozgóátlagot vagy a CCI-t is.

Megesik azonban, hogy ezen mutatók szerinti stratégia semmiféle haszonnal nem fog kecsegtetni.

A reményt mindenesetre nem szabad elveszíteni (feltéve, ha van elég pénzünk). Sok kereskedő szerint az Elliot-hullám és a supertred indikátorok segítségével viszonylag szép stratégiát lehet felépíteni a volatilis környezetekben.

Mivel a kriptopénzek és a részvények is ilyenek, ezért az esetükben jól alkalmazható. A forexről és az aranyról mindez már nem mondható el.

Minden áron meg akarunk gazdagodni

Szintén nagy hiba, hogy sok kezdő türelmetlen. Gyakran megesik, hogy a pozíció megnyitása előtt megállapítják a stoploss és a target értékeit, végül azonban mégis felrúgják szabályaikat.

Ez így nem működhet. Ha egy kereskedési stratégia egyértelműen adott, akkor teljesen értelmetlen idő előtt kilépni vagy feleslegesen megváltoztatni a kilépésre szánt összeget. Esetleg megkétszerezni az adott pozíció tőkéjét.

A kereskedés a pontosságról és a tökéletességről szól. Ha egyszer már lefektetted kereskedési rendszered szabályait egy adott pozícióban, ahhoz tartsd magad.

Olvastad már? Illegálisan bányászott bitcoint egy orosz postahivatal volt vezetője

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂