Illegálisan bányászott bitcoint egy orosz postahivatal volt vezetője

-

Letartóztatták az orosz posta egyik hivatalának volt vezetőjét, miután kiderült, hogy az majdnem hat hónapig üzemeltetett kriptobányászfarmot az épületben.
Az orosz rendőrség bűnügyi eljárást indított egy helyi postahivatal volt vezetőjével szemben, aki az Oroszország délnyugati részén található Minerálnie Vodi város postáját kihasználva jutott ingyen elektromos áramhoz.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A helyi RNS hírportál által közzétett jelentés szerint az orosz Nyomozó Bizottság Sztavropol régióért felelős szerve felderítette, hogy a gyanúsított kriptopénzek illegális bányászását végezte „professzionális hardverek” telepítése után. Minderre csaknem hat hónapig használta az orosz posta áramforrását. A gyanúsított által létrehozott rendszer működését 2019 szeptemberéig tudták visszavezetni.

A károk felmérése

A nyomozás mögött álló helyi hatóságok szerint a Sztavropoli határterület Szövetségi Postaszolgálata 30.000 orosz rubelnyi (427,50 USD) kárt szenvedett az eset kapcsán.
A vádlott ellen hatalommal való visszaélés miatt indítanak eljárást, az Orosz Föderáció Büntető Törvénykönyve alapján. A nyomozóbizottság jelenleg a bizonyítékok gyűjtését végzi. Mivel a folyamat jelenleg is zajlik, az elkövető személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, a büntetőjogi vádiratot pedig még nem nyújtották be.

Lekapcsolják a bányászokat

Hasonló eset történt márciusban Szentpétervárott. Akkoriban az orosz rendőrségnek egy olyan bányászt sikerült lebuktatnia, aki minden egyes hónapban 200.000 dollárnyi elektromos áramot lopott kriptobányászati célokra.
A bűnelkövetők akkor 8 helyszínen egy kifinomult infrastruktúra segítségével csatlakoztak rá közvetlenül a lakossági elektromosáram-hálózatra.

Olvastad már? 4 lehetséges ok, amiért nagyon szólhat a bitcoin júniusban

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!