4 lehetséges ok, amiért nagyot szólhat a bitcoin júniusban

-

Miután hat hét alatt 3700 dollárról 10 100 dollárig emelkedett a bitcoin értéke, a bika piac lefékezte magát az elmúlt hetek során.
Az árak azóta 8100 dolláron is jártak a bányászok kilépése miatt, akik az legaktívabb piaci résztvevők közt szerepelnek.
Annak ellenére, hogy a lelassult a bitcoin bika lendülete, Preston Pysh, a népszerű The Investor’s Podcast házigazdája és vezető pénzügyi kommentátor egyre jobban bízik a bitcoin júniusi teljesítményében.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Négy oka is van, hogy miért bízik ennyire a bitcoinban.

A „kapitulációk” után is megmaradt a bányászok ereje.

A május 11-ei feleződés után a bányászok jövedelme a felére csökkent. A blokkonként kiadott új bitcoinok száma 12,5-ről 6,25-re csökkent. Mindez sok bányásznak kapcsolta le gépeit – ez volt a korábban említett „kapituláció”.
Ahogy azonban Pysh is elmondta nemrég a Twitteren, a bányászok helyzete kezd rendeződni, miközben a bitcoin értéke is visszaállt 9500 dollár köré.

 „Úgy tűnik, hogy az elmúlt 24 órában a bányászok sikeresen tartották a 10 perces blokkidőt. Ez az elmúlt 10 nap során most sikerült először.”

Ez drámaian csökkenti annak esélyét, hogy a bitcoin egy „végső feleződés utáni összeomlást” éljen át.
Hozzátette, hogy márciusban a 3000 dolláros mélyponttal a bányászok nagyrészt likvidálták vagyonmérlegüket, vagyis eladásra kész bitcoinkészletük sokkal alacsonyabb, mintha nem lett volna összeomlás.

A Grayscale ügyfelei gyors bitcoinvásárlásba kezdtek

Kevin Rooke techelemző nemrég észrevette, hogy a Grayscale Investments digitális vagyonkezelő 18 910 bitcoin halmozott fel a feleződés óta, míg a bányászok csak 12 337-et bányásztak a feleződés óta.
Más szóval egyetlen cég több mint 50%-os előnyt élvez a bitcoin inflációjával szemben.
A Grayscale az ügyfelek igényeire válaszol a hatalmas mértékű vásárlásokkal. A társaság ügyfeleinek jelentős hányada (a tranzakciók dollárforgalma alapján) intézményektől származik, amely egyesek szerint azt mutatja, hogy a „Wall Street érdeklődést mutat a bitcoin iránt.”
Pysh szerint a Grayscale hatékonyan dobta meg az árfolyamokat, mivel egyszerre nagyobb a kereslet, és a feleződés miatt csökkent a kínálat.

A kínai jüan esésnek indult az újabb USA-Kína konfliktus miatt

Az USA és Kína közötti kapcsolat ismét romlásnak indult, miután új törvényeket iktattak be Pekingben. Ezek szigorú biztonsági intézkedéseket írnának elő Hongkongban, amely várost 1997-ben adtak át a britek Kínának azzal a feltétellel, hogy a város 2047-ig demokratikus marad..
Mivel több gigacég székhelye is a városban található, emellett több százezer külföldi lakik az országban, így a világ felfigyelt a törvényre.
Az EU, Kanada, az Egyesült Királyság és az USA is válaszolt a hírekre, próbálják meggyőzni Kínát, hogy ne szegje meg az 1997-ben a britekkel kötött egyességet.
Az USA mindent bevet a vitában, Trump elnök és Mike Pompeo külügyminiszter szankciókat és egyéb korlátozásokat foganatosítana Kína ellen.
Pysh úgy véli, ez a geopolitikai esemény is tovább emeli a bitcoin iránti keresletet, különösen a kínai befektetők részéről, akik biztosítani szeretnék vagyonukat a jelenlegi konfliktustól:

 „Szerintem egyes kínai cégek és a kínai jüan betiltása okot adhatott a bitcoinvásárlásra, mint lehetséges biztosíték.”

Összeomolhat a globális pénzügyi rendszer

Az elemző utolsó indoka az, hogy összeomolhat a világgazdaságot működtető fiat rendszer, amely tökéletes alkalom lehet arra, hogy a bitcoin biztosítsa magát, mint egy alternatív rendszer, biztosíték, vagy akár, mint egy alap az új pénzügyi hegemónia megalkotására.

 „Az amerikai dollár addig folytatja ezt az ’erősödést’ ameddig el nem törik valami. Ezt követően egy új valutára lesz szükség, hogy kijavítsuk, amit jelenleg tapasztalunk. Ennek alapján úgy hiszem, hogy a bitcoin lehet a legsikeresebb.”

Pysh szerint azért a bitcoin lehet a legesélyesebb, mivel a kormányok ezt a lehetőséget ellenzik, de nem tudják megállítani.

Olvastad már? Megbírságolják a JPMorgant, amiért rosszul bánt a kriptovásárlókkal

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!