A jelek szerint a Wall Street nagyban vásárolja a bitcoint

-

Annak ellenére, hogy a bitcoin piaca egyre gyorsabban közelít az érett, lenyugodott fázishoz, még mindig hatalmas volatilitást képes produkálni.
Az előző évben tapasztalt turbulencia ezt szépen be is mutatta, a mostani árfolyamok és ármozgások viszont potenciálisan már megfelelőek lehetnek, hogy több befektetőt csábítsanak a piacra.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ennek megfelelően olyan adatok is napvilágot láttak, amely alapján elmondhatjuk, az eddig többnyire passzív Wall Street újabban nagyon is érdeklődik a bitcoin iránt. Két faktor is bizonyítja, hogy a pénzügyi intézmények részvételi aránya különösen gyors ütemben emelkedik.
Ennek egyik legjobb példája Paul Tudor Jones, az ismert milliárdos befektető bitcoint támogató megszólalása, amely lehetséges, hogy több más, nagy intézményt is elgondolkodtat.

Divergencia a határidős ügyletek és a volumen között

A CME már bizonyította, hogy jó belépőpontot biztosít az intézményeknek a kriptopiacra, főleg a határidős és az opciós szerződéseivel. Ezek segítségével az ügyfeleknek nem is kell magával a bitcoinnal foglalkozniuk.
A platform forgalma mostanában megugrott, és a kereskedők mind az opciós, mind a határidős piacon új rekordot állítottak be alig pár hete.
Miközben azért további adatok is szükségesek, hogy pontosan képbe kerüljünk a határidős szerződések ügyében, ebből a növekedésből egyértelmű, hogy sok kereskedő számít a hosszú távú BTC növekedésre, és nem akarnak kimaradni belőle.
Ahogy látható is, komoly divergencia tapasztalható az ügyletek és a kereskedési volumen között a CME estében, még úgy is, hogy az előző két hétben némileg csökkent ez az érték.

Forrás: Skew

Május közepén 532 millió dollár értékben létezett nyitott szerződés. A volumen pedig a 300 millió dolláros régióban tartózkodik. Ez arra utal, hogy a konkrét kereskedés helyett a tréderek inkább a határidős szerződéseket preferálják a hosszú távú pozícióik esetében.

Greyscale bitcoin-felhalmozás: intézményi igény

Az elmúlt hetekben a Greyscale komoly mennyiségű bitcoint vásárolt fel, hogy kielégíthesse az ügyfelei igényeit.
A cég Bitcoin Trust nevű alapja twitter-információk szerint 18910 bitcoinnal növekedett a felezés óta. Itt viszont meg kell jegyezni, hogy azóta viszont csak 12337 BTC-t bányásztak ki.
Eszerint pedig – függetlenül attól, hogy az olyan bankok, mint a Goldman Sachs mit mondanak – kifejezetten nagyban tételben veszi a Wall Street a bitcoint:

„A Wall Streetnek bitcoin kell. És kicsit sem foglalkoznak azzal, hogy mit mond erről a Goldman Sachs.”

Olvastad már? Novogratz: ha egyszerűbb lenne a vásárlás, az ár is magasabb lenne?

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!