Egy szövetségi bíró összevont két eljárást a Ripple ellen

-

A héten egy szövetségi bíró elrendelte, hogy egyesítsenek két ügyet. Az egyik a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse ellen indult, a másik pedig egy csoportos peres eljárás, melyet Bradley Sostack indított.
A polgári jogban azért egyesítik a hasonló ügyeket, hogy kevesebb terhelés érje a bíróságokat.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Egyesítik a BMA perét a csoportos peres eljárással

Május elején a Puerto Ricó-i Bitcoin Manipulation Abatment (BMA) cég eljárást indított a Ripple és annak vezérigazgatója ellen. Ez az ismeretlen cég azzal vádolja a kriptostartupot, hogy szövetségi törvényeket szegtek meg az XRP token kibocsátásával.
A BMA szerint a Ripple törvénytelen értékpapír-eladást végzett az XRP értékesítésével, és félrevezető reklámokkal vezette meg a befektetőket.
Csütörtökön Phyllis J. Hamilton, Kalifornia Észak-kerületének bírója úgy döntött, hogy egyesíti a BMA perét egy polgári peres eljárással.
A közös eljárást Bradley Sostack indította 2018 májusában. Sostack is azzal vádolja a Ripple-t, hogy törvénytelen értékpapírként árulták az XRP-t, amellyel megsértették az értékpapírtörvényeket.
Hamilton szerint érdemes összevonni a két ügyet, mivel a vádlott ugyanaz az entitás. A bíró úgy véli, a BMA vádja lényegében „megegyezik” a közös polgári peres eljárás vádjaival.
Szerinte:

„Azzal, hogy egybevesszük a két eljárást, elkerüljük, hogy kétszer végezzük el ugyanazt a munkát. A két ügy fő állítása megegyezik: értékpapírnak számít-e az XRP vagy sem a szövetségi és a kaliforniai törvények alapján? A bíróság nem aggódik amiatt, hogy ellentmondó eredmény születne a fő és egyéb kérdéseket illetően, de sok munkát fog igénybe venni.”

A polgári peres eljárás jelenlegi állása

Sostack már több mint két éve indította el a csoportos peres eljárást. A felperesek azzal vádolják a Ripple-t, hogy nem regisztrálták a tokeneket az SEC előírásainak megfelelően, a semmiből alkottak meg 100 milliárd XRP tokent, majd végtelen tokeneladásba kezdtek.
Múlt év végén a Ripple szerette volna elvetni a pert. Garlinghouse cége szerint a vádak meghaladják a szövetségi értékpapírtörvények értelmében vett hároméves határidőt, vagyis a felpereseknek az XRP indulásától számítva három éven belül kellett volna cselekedniük.
Mindenesetre Hamilton bíró februárban úgy döntött, hogy folytatódhat az ügy. Még több részletet kért a tokennel kapcsolatos esetleges csalásokról.
A felperesek két hónapja kiegészítették a vádakat, szerintük a Ripple félrevezetés céljával eltúlozta, hogy mennyire használható az XRP nemzetközi fizetésekre, mint a határokon túli fizetésekre szolgáló „áthidaló valuta”.

Olvastad már? 3 rizikófaktor, amely 6000 dollár alá lökheti a bitcoint

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!