3 rizikófaktor, amely 6000 dollár alá lökheti a bitcoint

-

Jelenleg a 9000 dolláros zónában van a BTC, napos időtávon egy kisebb emelkedés után. Az előző hetet közel 10% mínuszban zárta, miután sikertelenül próbálta meghódítani a 10000 dolláros, rövid távú ellenállásként szolgáló árfolyamot.
Ekkor egészen 8700-ig esett vissza a jegyzés, majd visszaerősödött 9000 dollár fölé.Ez az ármozgás arra utal, hogy a kereskedők között van némi bizonytalanság. A vásárlási igény érezhetően csökkent a 9500-as szint fölött.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ezzel egyidőben viszont megtartották a 8700 dolláros támasz-szintet, meghagyva a konszolidáció lehetőségét, a további várható irány megszabása nélkül.
A vezető elemzők az eddigi grafikonokat nézik át, hátha találnak valami fogódzót a technikai elemzéssel. Van is három olyan faktor, amelyek kombinációja arra utal, hogy a medvék győzedelmeskednek, és hamarosan 6000 dollár alá mehetünk.

Rali után 30-40% korrekció megszokott

Az eddigi tapasztalatok alapján a parabolikus emelkedések után akkora korrekció jött, amely most a 7000 dollár alá esést jelzi.
Josh Rager, az ismert elemző egy 2019-es fraktált idéz, mikor a 14000 dollárhoz vezető vad emelkedés lejátszódott.
Úgy érvel, hogy ekkora mértékű emelkedés után eddig 30-40%-os visszahúzódás következett, a bitcoin eddigi 11 éves fennállása óta összesen már nyolc alkalommal.
https://twitter.com/Josh_Rager/status/1133371092175863808
Az előző, 2019 júliusi, augusztusi visszahúzódást mindenesetre pontosan megjósolta. 14000-ről közel 40%-ot esett a BTC. Ehhez hasonlóan játszódott le a 2019 december, és 2020 február közötti emelkedés is, bár ott 60%-os visszahúzódás következett.

Forrás: TradingView.com

Ezután kezdődött az emelkedés, egészen tízezerig, majd május 7-én a bitcoin kitört a parabolából. Így a fraktál arra utal, hogy a mostani korrekció egészen a 6800-5900 dolláros zónáig vezethet.

Az SP500 gyenge teljesítménye

Makrogazdasági szempontok is hatással vannak a bitcoin viselkedésére. Az SP500-as index és a BTC közötti, március óta tartó pozitív korreláció kifejezetten rizikós. A FED végtelennek tűnő pénznyomdája, stimulus programja sem túl bíztató.
Az USA központi bankja elkötelezett, hogy bármi áron megmentse a gazdaságukat, akár egy példa nélküli kötvényvásárlási programmal, és az alapkamat rekordalacsonyan tartásával.
Ez felfelé tolja az indexet, annak ellenére, hogy a mögöttes „értéket” adó vállalati eredmények, a profit gyengébb a várakozásoknál.

Forrás: TradingView.com

Emiatt az index maga is rizikóssá vált. A február-márciusi piaci zuhanás hasonló lejtmenetet eredményezett a BTC esetében is.
Az elemzők többsége úgy véli, a befektetők a nyereséges bitcoin pozícióikból is kiszálltak, hogy fedezzék a máshol felmerülő veszteségeiket, vagy a biztosabbnak érzett készpénzbe meneküljenek. Ugyanígy az arany is esett.
Mivel pedig az SP500 újabb problémákkal néz szembe, várhatóan a bitcoin is újabb lokális aljat érhet el.

A technikai elemzésben jól ismert eső trendvonal a bitcoin grafikonján is megmutatkozik, ez pedig szintén inkább a medvéknek kedvez a bikákkal szemben.

Ahogy látható is, a bikák nem tudták megtartani a lendületet. Ennek a szintnek a közelében eddig mindegyik parabolikus rali kifulladt. A mostani árkorrekció is erről a vonalról indult el.

Forrás: TradingView.com

Emiatt pedig megnőtt a valószínűsége egy komolyabb esésnek. A kereskedők számára hagyományosan a 200 napos mozgóátlag zónája szolgál akkumulációs zónaként, ez pedig most a hatezres szint alá került.
Ez alapján a következő negyedévben a bitcoin újratesztelheti az 5900-6800 dollár közötti régiót.

Olvastad már? Melyek a legjobb brókerek napi kereskedésre?

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!