Rejtélyes mozgások az összeomlás előtt – manipulálás a háttérben?

-

A történelemben először fordult elő, hogy az idei évben a bitcoin az egyik legrosszabb kezdését tapasztalta meg.
Még januárban úgy nézett ki, hogy a folyamatos és lassú növekedéssel nyárra akár a 20.000 USD-t is elérheti, amellyel legalább újra elérte volna eddigi rekordját.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A koronavírusra viszont senki nem számított, a hagyományos piacok mellett pedig mind a bitcoin, mind pedig az altcoinok is sokat buktak.
A bitcoin néhány nap alatt 10.000 dollárról 4.000-re esett. Lehet hogy ezen esemény mögött piaci manipuláció áll? Vannak olyan tények, amelyek szerint a nagy eladást néhány ember vezethette a háttérből.

A BitMEX leállása nem segített a helyzeten

Az igaz, hogy a múltban majdnem minden kriptotőzsde átesett minimum egy-két nagyobb kiesésen – még a Binance is rendszeres karbantartást végez évente többször.
De vajon miért épp akkor kell ilyennek történnie, amikor a vagyoneszköz ára épp a legalacsonyabb lokális értékénél jár? Nem furcsa? Csak spekulálni tudunk, hogy ez a véletlen műve vagy szándékos volt e.
Mi lenne ha a BitMEX tőzsde szándékosan kikapcsolná a lakossági befektetők számára a kereskedelem lehetőségét? Egy teljes napon keresztül csak a kiválasztott kereskedők vásárolhatnának és adhatnának el bitcoint.
A múltban már történtek hasonló dolgok, pontosabban 2018 nyarán. Kétszer.
A szerveren végrehajtott több változás miatt a tőzsdén először csak éjszakai kiesések voltak. Miközben a kereskedők többsége nem tudott bejelentkezni, több tucat számlán több millió dollárt likvidáltak. Így a leállás ellenére is sok kereskedőnek kellett volna belépnie a tőzsdére.
A leállás során – az olyan kriptopénzre való szerződések mint a EOS, XRP vagy az ada, több mint 100%-os, furcsa mozgásokat mutattak. Miért kell a BitMEX leállásakor több mozgásnak lennie? Erre a kérdésre a választ talán soha nem tudjuk meg. Csak tippelhetünk.

Növekszik a bitcoinbálnák száma

A márciusi hanyatlás során a bitcoinbálnák pénztárcája jelentősen megvastagodott. Azok a tárcák, amelyek több mint 10.000 bitcoint tartalmaztak, elérték történelmi maximumaikat.
Az érmeátutalások azt mutatták, hogy az érmék általában más tőzsdéken kerültek megvásárlásra. Nem feltétlenül a Satoshi-érmék vagy a hidegtárcák bitcoinjainak utalásairól van szó.

Furcsa érmemozgások

Körülbelül egy héttel a masszív kiárusítás előtt jelentősen megnövekedett az átutalt érmék száma a pénztárcák között. Vajon abban az időben tudta valaki, mi folyik valójában? Úgy néz ki igen!
Nagyon fura, de minden jel arra utal, hogy a bálnák előre elkészítették saját eszközeiket az eladásra, hogy később, az „öblítés” után sokkal olcsóbban tudjanak vásárolni.

Következtetés

Eddig senki nem mutatott fel olyan bizonyítékokat, amelyek alátámasztanák a piacon történő manipulációt.
Mindezt annak ellenére, hogy szinte mind tudunk az igazi bálnák létezéséről a piacon, akiknek hatalmuk van bitcoin felett. A szabályozásokról már több állam is spekulál , mivel nem szeretnék az állampolgáraikat ilyen „manipulált” világ öleibe bocsátani.
Az állami fiat valuták sem kevésbé manipuláltak. Bizonyos értelemben jobban manipulálják őket, mint bármelyik más kriptovalutát.
A Fed állandóan nyomtatja a hatalmas mennyiségű dollárokat. Mindez 2020-ban elképesztő méreteket öltött.
A Fed már kinyomta az amerikai GDP felét, a „világjárvány költségei”-nek fedezésére. Ezzel a lépéssel nemcsak az amerikaiakat rabolta ki közvetetten, de valójában az egész világot.

Olvastad már? A Samsung után további partnerségeknek örülhet a kriptocég

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!