Talán ez az utolsó lehetőség olcsón bitcoinhoz jutni?

-

A kriptopiac több változáson ment keresztül 2020-ban, mint az utóbbi 3 évben. Nem csak őrült ármozgásokról van szó.
Olyan kriptovaluták, mint a bitcoin, Ethereum, és kis mértékben a többi minőségi kriptoprojektek valóban elkezdték kiaknázni a lehetőségeiket.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A globális gazdasági válság folyamán – amit a koronavírus pandémia okozott – a kriptopiac gyorsabban nő, mint azelőtt.
A bitcion úgy szolgál ebben a krízisben a befektetők számára, mint egy nagyszerű biztonsági kikötő, amely nem értéktelenedik el. Jelenleg az év elejéhez képest 50%-os „pluszban” van.

Rekord mennyiségű befektetések történnek a kriptovalutába a válság idején

A 2017-es évvel ellentétben idén nagy érdeklődést mutattak a hagyományos Wall Street-i befektetők, intézmények, illetve sok amerikai és kínai milliárdos, akik úgy vélik, hogy a bitcion és az ether nagy biztonságot nyújt a jelenlegi rendszerrel szemben.

A stabilcoinok kapitalizációjának történelmi növekedése

Az intézmények és a milliárdosok masszív befektetéseit szerte a világon bizonyítja az új stabilkoinok folyamatos kibocsátása.
Összehasonlításképpen, a tether 4,2 milliárd dollárnyi tokennel volt forgalomban a válság előtt – mindegyiket valódi dollár fedezte. Jelenleg ez a szám meghaladja a 10 milliárdot.
Sok befektető számára a tether a legegyszerűbb mód a kriptovaluta-vásárlásra. A tethert a legtöbb nagyobb pénzváltóhely is elfogadja, és bármilyen kriptopénzre átvlátható.

A Grayscale több bitciont vásárol, mint amennyi létrejön

A kriptovaluták nagyszerű jövőjében hisz a Grayscale társaság is, amely az intézményi befektetők számára közvetíti a digitális eszközök vásárlását és eladását is.
A legnagyobb érdeklődést a bitcoin és az ether mutatják. A legfrissebb hírek szerint a Grayscale már másfélszer több érmét vásárol, mint amennyit a bányászok létrehoznak.

A bitcoin a feleződés után erősen bullish

Ezt talán a befektetők Bitcoin iránti magas érdeklődésének köszönhetjük, és persze a közelmúltban történt halvingnak, amely a bitcoin inflációját a felére csökkentette.
Pontosan az történik, amiről a feleződés előtt még csak spekuláltunk. A bitcoin iránti kínálat növekedett ugyan, viszont a kereslet a felére csökkent. Ez előbb vagy utóbb az árra is hatással lesz majd.

Vajon ez a helyzet csak mesterségesen eltervezett volt?

Nem minden olyan fényes, mint amilyennek elsőre tűnik. A szkeptikusok oldaláról még mindig vannak olyan hangok, amelyek nem bíznak sem a bitcoinban, sem pedig más kriptovalutákban.
Csalásnak vagy rendkívül kockázatos befektetésnek titulálják őket. Megint mások úgy vélik, hogy kriptovaluta körül minden előre eltervezett, és az árakat néhány nagy játékos manipulálja.
Ez egy bizonyos mértékig igaz is lehet. A múltban sokféle manipulációval szembesültünk a bitcion és más altcoin árát tekintve. 2019 októberében is tapasztaltunk egy masszív manipulációt, amely a Bitcoin árát több mint 50%-kal emelte. Ez akkor az alacsony piaci likviditásnak is volt köszönhető.

Az alacsony piaci likviditás lehetővé teszi a rövid távú piaci manipulációt

A kriptovaluták olyan árucikkek, amelyek tárolása lehetséges. Igaz, digitálisan, ez azonban inkább előny, mintsem hátrány.
A legtöbb ember az érméit biztonságosan, otthon tárolja egy hardvertárcában.
Az coinok csak kis része van tőzsdén, a gazdag befektetők így megengedhetnek maguknak egy kisebb vagy nagyobb manipulációt akár azzal is, hogy megvásárolják az összes eladásra szánt koint egy adott váltón.

A bankok hazugságai vs. Bitcoin

A válság kezdete után, a hagyományos befektetők bitcoin iránti megnövekedett érdeklődése mellett a bankszektor hangja is megemelkedett.
A bankok erősen győzködik ügyfeleiket, hogy ne vásároljanak, ne kereskedjenek és ne legyen semmi közük a digitális valutákhoz.
Ismert eset, amikor a JPMorgan pénzügy tanácsadó lebeszélte ügyfelét, hogy több millió dollár értékben vásároljon bitcoint. A vezető kriptopénz azóta 50%-kal növelte az értékét.
A közelmúltban egy másik jelentős amerikai bank, a Godman Sachs is hozzáfogott bitcoinellenes stratégiájához – évekkel ezelőtt már megbukott érveket hozott fel arra, hogy miért nem jó befektetés a bitcoin.
Azt állítják, hogy a bitcoin a részvényektől eltérően nem generál semmiféle értéket. Ennek az egész digitális valutákba való „befektetéseknek” az az értelme, hogy megveszed és reméled, hogy később valaki drágábban tőled is megveszi.
A hosszú távú adatok viszont azt sugallják, hogy a bitcoinban nagyobb potenciál van, mint amit a bankok ennek tulajdonítanak.
Ezt bizonyítja például a hosszú távú árnövekedés, és az a tény, hogy a bitcoin évről évre felülmúlja a részvényindexeket.

Régi vagy új rendszer – értéktelen részvények és értéktelen dollár

A mai világban ezen felül még a részvények sem feltétlenül teremtenek értéket. Egész gyakran megesik, hogy az értékük egyáltalán nem egyezik a valósággal.
Ez a helyzet ebben a válságban is, amikor a részvények a karantén és a félelmetes makroadatok ellenére is növekednek a masszív dollárnyomtatásnak köszönhetően.
A részvények vásárlása ma veszélyesebb lehet, mint a kriptovalutáké, és a dollár sem jelent már stabilitást.
Aki most dollárt birtokol, számítania kell arra, hogy az infláció miatt hamarosan elértéktelenedik a pénze. A Fed csak 2020-ban az amerikai GDP több mint 50%-át nyomtatta ki, és a következő években csak folytatni fogja.
Az infláció hullámai, amelyek az egész világot érintik, hatalmas hatással lesznek mindenkire, ez pedig valószínűleg rosszabb lesz, mint maga a válság.
Mindez tehát nagyszerű módja annak, hogyan kell meglopni az egész világot. Az infláció nem más, mint az értékek elmozdítása az egyszerű emberek felől a világ elitjeihez, amelyek jraosztják a legtöbb inflációs dollárt.
És itt egy ok arra, miért van a válság idején néhány amerikai cég történelmi maximumon. A hétköznapi emberek megtakarításait leértékelik, egyforma fizetésért kevesebbet engedhetnek meg maguknak, a gazdagok pedig a zsebüket zsírozzák.

Olvastad már? Melyek a legjobb brókerek napi kereskedésre?

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!