Milliárdosoknak, intézményeknek, a Wall Street nagy fedezeti alapjainak is egyértelmű érdeklődése van a kriptopénzek iránt. Erről többféle tényező is tanúskodik.

Egyik ezek közül a tether és más stabilcoinok kapitalizációjának rekord mértékű növekedése. Maga a tether egyébként nemrég még az XRP-t is letaszította a piac dobogójáról.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az intézmények azonban a kibányászott coinokat is vásárolják. A Grayscale, amely más intézmények megrendelésére vásárol kriptopénzeket, tegnap bejelentette, hogy az elmúlt 100 nap BTC-vásárlásainak 33%-áért ők felelnek.

Egyszerű matematikával kiszámítható tehát, hogy az intézmények számára 60 ezer bitcoint adtak el, amelyek aktuális piaci értéke 600 millió dollár!

A Grayscale alapvetően egy amolyan intézményi, kriptopénzes fedezeti alap. Megrendelői között számos elismert befektető szerepel, akik a biztonság és a szabályozások hiánya miatt nem mernek másképp belépni a piacra.

A Grayscale Trust 2017-es létrejötte óta az alapba folyamatosan új pénzek áramolnak. A társaság negyedévente ad ki olyan jelentéseket, amelyekben nyomon követhetők a tevékenységei.

A legnagyobb érdeklődés a bitcoin iránt mutatkozik, mindenesetre az ether, EOS és más hasonló kriptopénzek felvásárlása is tömegesen zajlik.

Mennyi bitcoint birtokol a Grayscale Trust?

Néhány felmérés szerint a Grayscale Trustban jelenleg több mint 3,3 milliárd dollár állomásozik – ez 343 594 bitcoinnak felel meg.

Összehasonlításképp: 2020. február 7-én ez a szám „még csak” 2,5 milliárd dollár, vagyis 283 192 BTC volt.

Olvastad már? Próblémák az eurónál, bajban van az eurózóna?

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂