Warren Buffett egy dinoszaurusz – a befektetők már nem hisznek neki

-

Warren Buffett, a legendás befektető idős kora ellenére is folytatja népszerű tevékenységét – pénzt keres.
Sokan azonban már egy olyan dinoszauruszként tekintenek rá, aki nem érti mi történik valójában körülötte. Az ügyfelek lassan elhagyják befektetői társaságát, a Berkshire Hathawayt.
A kereskedők között veteránnak számító Bill Ackman a Berkshire Hathaway fedezeti alapban lévő részesedését Warren Buffettnek adta el nemrég.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ez a lépés egy időben történt azzal, amikor Ackman Pershing Square–je több mint 20%-ot nőtt, miközben a Berkshire Hathaway 50 milliárdos veszteséget könyvelhetett el 2020 első negyedévében.
Természetesen ebben jórészt közrejátszott a légitársaságok részvényeinek teljesítménye is.

Hogyan megy a 2020-as év Buffettnek?

A Berkshire Hathaway és Warren Buffett számára a 2020-as év katasztrofálisan kezdődött. Május elején a Berkshire hatalmas első negyedévi veszteségeket jelentett, 50 milliárd dollár értékben. Ezek elsősorban részvénybefektetésekből származó veszteségek voltak.
A Berkshire Hathaway A és B osztálya rosszabbul teljesített, mint a Dow Jones és az S&P 500 részvényindexek. A Dow Jones Ipari Átlag durván 10%-ot csökkent a csúcsától számítva, míg az S&P 500 6%-kal.
Mindezekkel szemben Buffett portfóliója 18%-kal esett vissza. Ez azt jelenti, hogy jobban jársz, ha egy S&P 500-at vásárolsz, mintha Warren Buffettot és a Berkshire Hathaway-t követnéd. Az utóbbi időkben talán ez lenne a legjobb befektetés.

Buffett helyzete a Pershing Square-rel összehasonlítva rosszabbul áll. Ackman a tegnapi konferenciahívásán közölte, hogy a Pershing fedezeti alapjai ebben az évben 22% és 27% növekedés között mozognak.

Ackman fogadása a tőzsdepiaccal szemben

Ez a növekedés jelentős mértékben Ackmantől származik, aki az alapba 27 milliót fektetett a tőzsdepiaccal szemben.
A profitja 2,6 milliárd dollár volt. Ez nagyjából akkor történt, amikor az első hírek érkeztek a kínai koronavírus-járványról.
Egyszerűen fogalmazva, Ackman megshortolta a tőzsdét. Ez az oka annak, miért van a nagy csökkenés ellenére is pluszban.
Ackman állítása szerint, mindez nem volt annyira bonyolult, mert amikor Kína helyzetét figyelte, tudta, hogy a problémák az USA piacára is megérkeznek.
Az ő vállalata tehát józan ésszel megfejtette mi történik a piacokon, és megshortolta tőzsdepiacot.
Ugyanezt viszont nem mondhatjuk el Warren Buffettről és a Berkshire Hathawayről.

Olvastad már? 3 tényező szerint masszív kiárusítás lesz 10.000 dolláron

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!