Joseph Young: tovább emelkedhet a bitcoin értéke

-

Az elmúlt 36 óra meglehetősen mozgékony volt a bitcoinpiac számára. A vezető kriptopénz hétfőn 10 429 dollárig emelkedett, egyre magasabbra és magasabbra szállt a BitMEX-en található short pozíciók likvidálása miatt.
Az árfolyam azóta helyreállt, a cikk írásakor 9600 dollárt ért egyetlen bitcoin.
A határidős piacok több hónapos csúcson vannak és azt mutatják, hogy a long pozíciókon túlságosan nagy a tőkeáttét.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Joseph Young szerint:

„A bitcoin és ether finanszírozási aránya 0,16% és 0,19% volt a BitMEX határidős piacain. A bitcoin ezen aránya általában 0,01% körül van. Jelenleg a long pozíciók vannak többségben.”

Mindezek ellenére elemzők szerint további emelkedés várható.

Tovább emelkedhet a bitcoin értéke

A bitcoin legújabb kitörésével sikerült átlépnie több jelentős szintet is.
Mohit Sorout, a Bitazu Capital kriptovagyonalap üzlettársa az alábbi grafikonnal szemlélteti ezt az álláspontot:

A 10 000 dolláros szint meglépésével a kriptopénz áttört egy szimmetrikus háromszög alakzatot egy „forgalomalapú kitörés során.”

A szimmetrikus háromszög egy gyakori alakzat, melyet mindkét irányból szűkölő árfolyam határol. Ezt egy forgalomalapú kitörés szüntetni meg, amely eldönti, hogy melyik irányba halad tovább az árfolyam.
A bitcoin esetében a bikák irányítanak, miután sikerült áttörni a háromszög tetejét.
Sorout elemzése alapján ez a kitörés „11 500 dollárig is kitarthat.”


Mások is optimisták, még a 11 500 dolláros jóslatnál is merészebb becsléseket tettek.
Raoul Pal, a Real Vision vezérigazgatója szerint a hétfői kitörés a bitcoin történelmi grafikonjának „legnagyobb kitörése”.
Ez nem látszik tisztán, de a grafikon alapján a bitcoin megtörte a lefelé menő alakzatot, amely a 20 000 dolláros csúcs óta tart.
A Goldman Sachs korábbi vagyonkezelője áprilisban azt írta, hogy a grafikon alapján 2 éven belül 100 000 dollár lehet a bitcoin árfolyama.

Az alapok megvannak

A bitcoin alapjai további növekedést hozhatnak a kriptopiacok számára.
Preston Pysh, pénzügyi elemző és író nemrég azonosított három alapvető tényezőt, melyek alapján további növekedésre számíthatnak a bitcoinpiacok.
A Grayscale bitcoinalapján keresztül az intézményi befektetők hatalmas bitcoinvagyonra tettek szert a feleződés előtt és azt követően is. Az adatok szerint a Grayscale ügyfelei 50%-os előnyt élveznek a bitcoin inflációjával szemben.
A kínai jüan értéke összeomlott a dollárhoz viszonyítva a hongkongi feszültségek miatt. Elképzelhető, hogy ez esetben a bitcoin egyfajta menedékként szolgálhat.
Az amerikai dollár a makro irányzatok alapján egy „törésponthoz” érhet, amely egy új pénzügyi rendszer megalkotásához vezetne.

Olvastad már? Kezdődik a kisebb bányászok kapitulációja – korrekcióra számíthatunk

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!