Az elmúlt 36 óra meglehetősen mozgékony volt a bitcoinpiac számára. A vezető kriptopénz hétfőn 10 429 dollárig emelkedett, egyre magasabbra és magasabbra szállt a BitMEX-en található short pozíciók likvidálása miatt.

Az árfolyam azóta helyreállt, a cikk írásakor 9600 dollárt ért egyetlen bitcoin.

A határidős piacok több hónapos csúcson vannak és azt mutatják, hogy a long pozíciókon túlságosan nagy a tőkeáttét.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Joseph Young szerint:

„A bitcoin és ether finanszírozási aránya 0,16% és 0,19% volt a BitMEX határidős piacain. A bitcoin ezen aránya általában 0,01% körül van. Jelenleg a long pozíciók vannak többségben.”

Mindezek ellenére elemzők szerint további emelkedés várható.

Tovább emelkedhet a bitcoin értéke

A bitcoin legújabb kitörésével sikerült átlépnie több jelentős szintet is.

Mohit Sorout, a Bitazu Capital kriptovagyonalap üzlettársa az alábbi grafikonnal szemlélteti ezt az álláspontot:

A 10 000 dolláros szint meglépésével a kriptopénz áttört egy szimmetrikus háromszög alakzatot egy „forgalomalapú kitörés során.”

A szimmetrikus háromszög egy gyakori alakzat, melyet mindkét irányból szűkölő árfolyam határol. Ezt egy forgalomalapú kitörés szüntetni meg, amely eldönti, hogy melyik irányba halad tovább az árfolyam.

A bitcoin esetében a bikák irányítanak, miután sikerült áttörni a háromszög tetejét.

Sorout elemzése alapján ez a kitörés „11 500 dollárig is kitarthat.”

Mások is optimisták, még a 11 500 dolláros jóslatnál is merészebb becsléseket tettek.

Raoul Pal, a Real Vision vezérigazgatója szerint a hétfői kitörés a bitcoin történelmi grafikonjának „legnagyobb kitörése”.

Ez nem látszik tisztán, de a grafikon alapján a bitcoin megtörte a lefelé menő alakzatot, amely a 20 000 dolláros csúcs óta tart.

A Goldman Sachs korábbi vagyonkezelője áprilisban azt írta, hogy a grafikon alapján 2 éven belül 100 000 dollár lehet a bitcoin árfolyama.

Az alapok megvannak

A bitcoin alapjai további növekedést hozhatnak a kriptopiacok számára.

Preston Pysh, pénzügyi elemző és író nemrég azonosított három alapvető tényezőt, melyek alapján további növekedésre számíthatnak a bitcoinpiacok.

A Grayscale bitcoinalapján keresztül az intézményi befektetők hatalmas bitcoinvagyonra tettek szert a feleződés előtt és azt követően is. Az adatok szerint a Grayscale ügyfelei 50%-os előnyt élveznek a bitcoin inflációjával szemben.

A kínai jüan értéke összeomlott a dollárhoz viszonyítva a hongkongi feszültségek miatt. Elképzelhető, hogy ez esetben a bitcoin egyfajta menedékként szolgálhat.

Az amerikai dollár a makro irányzatok alapján egy „törésponthoz” érhet, amely egy új pénzügyi rendszer megalkotásához vezetne.

Olvastad már? Kezdődik a kisebb bányászok kapitulációja – korrekcióra számíthatunk

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂