Oroszország második hónapja vezeti a LocalBitcoins forgalmi rangsorát

-

A kriptopénzek szabályozási bizonytalanságai közepette Oroszország került a LocalBitcoins első helyére a P2P bitcoin kereskedés rangsorában, immár második hónapja.

Az oroszok részesedése eddig is jelentősnek számított, a mostani erősödéssel viszont a világon ott bonyolítják a legtöbb váltást.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Áprilisban, és májusban is a LocalBitcoins-on a legtöbb BTC Oroszországban cserélt gazdát, számolt be erről a CryptoDiffer elemzőcég.
Az adatok szerint pedig az is látszik, hogy 19%-ot, azaz közel kétszer akkora forgalmat generál a platform ott, mint például Venezuelában (11%) vagy az Egyesült Államokban (10%). A kereskedési volumen májusban 17867 bitcoint tett ki a LocalBitcoins-on összesen.
Ezek az információk egy másik nagy kriptós statisztikai oldal, a CoinDance által is meg lettek erősítve, ők heti 800 BTC forgalmat mértek májusra az oroszoknál. Venezuela és az USA pedig 400 coint forgatott meg hetente.

A LocalBitcoins terjeszkedése az orosz piac terjeszkedését jelenti

A platform szóvivője is megerősítette, hogy az oroszországi piac vezetőnek számít a szektorban. Egy belső felmérésre hivatkozva úgy fogalmazott, ők 17,9%-ra mérték az orosz részesedést a teljes májusi forgalomból.
A finnországi székhelyű vállalat orosz rubel alapú elszámolást 2013 óta tesz lehetővé. A 2017-es csúcs után is kifejezetten fontos piac az oroszoké.
A cég komoly részesedést birtokol az orosz bitcoin-kereskedelemből, és ezen felül még további terjeszkedésen is dolgozik. Áprilisban egy kifejezetten orosz nyelvű blogot is indítottak, és felvettek egy orosz közösségi menedzsert, Vladislav Alimpiev-et.
Emellett erős promóciós tevékenységet is folytatnak az orosz közösségi médiában, hangsúlyozva a tényt, hogy kulcsszereplőnek számítanak az országban.

Csökkenő forgalom az elmúlt években

Oroszország úgy lett a legnagyobb forgalmat bonyolító nemzet, hogy közben a platform teljes forgalma csökken.
Szintén a CoinDance adataiból látszik, hogy az idén májusi 4500 BTC-vel szemben tavaly májusban 10000 bitcoin körüli mennyiséget forgattak meg.
Az első komoly visszaesés 2019 júniusában következett be, mikor a platform változtatott a készpénzes vásárlási metódusokon.
Mikor pedig szigorítottak az AML-szabályzaton, és több régióban is felfüggesztették a hozzáférést, a csökkenés tovább folytatódott.
Ez persze az orosz részesedésen is meglátszott. A mostani májusi, 800 BTC forgalom tavaly ilyenkor 2000 bitcoin volt, azaz a csökkenés a 60%-ot is elérte.
Emellett pedig, bár az orosz piac nagynak számít a LocalBitcoins számára, az országban van némi probléma a kriptók szabályozásában.
Az egyik legutóbbi törvényjavaslat például kriminalizálná a kriptós törvényszegést, és a komoly pénzbírság mellett akár hét évnyi börtönt is kiróna az elkövetőkre.
Ezzel kapcsolatban is megszólalt a platform:

„Figyelemmel kísérjük a jogi környezet helyzetét Oroszországban, és reméljük, hogy az oroszok továbbra is hozzáférhetnek majd a bitcoinhoz, és részesülhetnek az előnyeiből a jövőben is.”

Olvastad már? Az amerikai zavargások ellenére a bitcoin még mindig jó biztosíték

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a Bitcoin címek felhalmozott a legtöbb BTC a legutóbbi rally során

A hét elején a Bitcoin (BTC) több mint 13%-ot emelkedett, és öthetes napi csúcsra, 71.400 dollárra zárta a napot, magával rántva a kriptopiac többi részét...

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!