Három fő oka volt a tegnapi nagy korrekciónak

-

A június 1-ről 2-re virradó éjfél után a bitcoinárfolyamon meglepő pumpot figyelhettünk meg, majd letesztelésre került a 10.500 dolláros szint is.
Később a 10.000 dolláros ár megszilárdult, és nem egész 16 óráig ki is tartott. Később visszakényszerültünk az eredeti szintekre, az árfolyamgörbén pedig egy rettegett Bart-formáció alakult ki.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A történelmi ellenállás áttörése azonban nem viselkedett a 10.000 dolláros régióhoz méltón, a kriptopénzek megszállottjai pedig elkeseredtek – ennél a szintnél már sokadjára.
Mi állhat azonban a tegnapi események mögött? Miért nem tudtuk már megint megtartani a tízezer dolláros bitcoint? Elhoztunk három okot.

Túlsúlyban a longok a BitMEX-en, folyamatos likvidációk

Az utóbbi időben egyre több kereskedő vált bullishsá, és várt felfelé irányuló mozgásokat. Ennek eredményeképp a tőzsdéken folyamatosan nőttek a long pozíciók. Főleg azon váltókról van szó, amelyek támogatják a tőkeáttételes kereskedéseket.
A BTC és ETH határidős szerződések finanszírozási mértéke a BitMEX-en nem sokkal a tegnapi korrekció előtt 0,16 és 0,19%-os arányokat ért el.
Ezzel egy időben a bitcoin esetében ez 0,01% körül mozgott. Ez azt jelenti, hogy azok a kereskedők, akik longoltak, minden egyes órában pozíciójuk 0,16%-át kellett kifizetniük.
Ez a mechanizmus biztosítja, hogy a piacon ne legyen hosszú távon nyitva aránytalanul sok long vagy short pozíció.

A tegnapi nap során feltűnően a longok voltak túlsúlyban. Elég volt egy rövid, lefelé irányuló mozgás, az ilyen pozíciók nagy része pedig likvidálásra került.
A longok lezárásánál bitcoineladás történik, amely az árak további csökkenéséhez, vagyis további likvidációkhoz vezet.
Ezzel egy ördögi kör indult be, a BTC ára éppen ezért mindössze 15 perc alatt 8600 dollárra zuhant, 1500 dollárt veszítve értékéből. Összesen 120 millió dollár értékben likvidálták a longokat.

A bitcoin több éves ellenállást utasított el

A tegnapi esés másik oka az volt, hogy a bitcoin elutasította az eddigi egyik legerősebb ellenállását.
A 10.000 és 10.500 dollár közötti sáv hosszú ideje extrém erős technikai szintnek minősül, ahol az árfolyam már többször otthagyta a fogát. Konkrétan harmadszor mindössze 8 hónap alatt és kétszer ebben az évben.
Ennek a technikai szintnek az elutasítására számíthattunk. A bitcoin mindössze 2,5 hónapja még csak az ez évi minimumot, a 3700 dollárt tesztelte.
Ahhoz, hogy a 10.000 dollár is megdőljön, feltétlenül szükség van egy kis konszolidációra. Jó hír azonban, hogy a bitcoin iránt jelenleg hatalmas érdeklődést mutatnak az intézményi befektetők, akik a történelem során először vásárolnak több bitcoint, mint amennyit valójában bányásznak.
Csak a Grayscale befektetőóriás ügyfelei naponta átlagosan 1350 bitcoint vásárolnak, amely 50%-kal több, mint amennyi a bányászattal forgalomba kerül.

Tőzsdékre küldték bitcoinjaikat a bálnák

Néhány órával a tegnapi dump előtt a bálnák hozzáfogtak kriptovagyonuk magántárcákról a Binance-hez és BitMEX-hez hasonló váltókra történő mozgatásához.
Láthattunk néhány olyan nagy tranzakciót, amelyek arra utaltak, hogy valami történni fog.

Ezen három tényező kombinációja egyértelműen megmagyarázza a BTC tegnapi áresését.
A nagyhalak pénzüket a tőzsdékre nyomták, hogy eladhassák azokat a sokéves ellenálláson – ez aztán a long pozíciók gyors likvidálásához vezetett.

Olvastad már? Az utolsó simítások az Ethereum második rétegű skálázási megoldásán

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!