A hagyományos befektetők kiszóródnak a mintázatok követésével

-

A hagyományos befektetők 10 000 dollár fölé tudták nyomni a bitcoin árfolyamát, miután a fekete csütörtöki összeomlással 4000 dollár alá került a kriptopénz értéke.
Az alacsony árfolyamok túl kecsegtetőnek bizonyultak, ezért a kereskedők vásárlásba kezdtek.
Azonban egy kriptoelemző a Binance adatai alapján megfigyelte, hogy a kezdeti vásárlási láz után többször is kirázódtak azok a hagyományos befektetők, akik követték az irányzatokat.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A hagyományos befektetők felvásárolták a bitcoin fekete csütörtökét, amikor „vér folyt az utcákon”

A bitcoin értéke a fekete csütörtöki összeomlás óta folyamatos emelkedést mutat. A hatalmas eladások során 10 000 dollárról 4000 dollár alá esett az árfolyam
A hagyományos befektetők felvásárolták ezeket az alacsony árfolyamokat, nem tudták kihagyni a 60%-os „leárazást”.
A vásárlási láz egy erős visszapattanást eredményezett, ám ez kezd megfordulni.
A hagyományos befektetők eddig szembementek az irányzatokkal, és a csorda mentalitásával, amely sikeresnek bizonyult, a mélypont óta 150%-ot nőtt befektetésük.
Egy kriptoelemző a Binance adatai alapján azt mondta, hogy ezek a hagyományos befektetők általában akkor járnak pórul, ha próbálják üldözni az irányzatokat.

A vezető kriptokereskedők pozíciói próbálják lerázni a hagyományos befektetőket

Egy kriptoelemző a Binance több heti adatai alapján összevetette a hagyományos befektetők szemléletét a népszerű kriptoplatformok „vezető pozícióival.”
Ezek a vezető pozíciók olyan tapasztalt kereskedőktől és bálnáktól származnak, akik helyzetüket kihasználva próbálják átvenni az irányítást a piacok felett a kisebb befektetőktől.
Az adatok alapján a hagyományos befektetők aktívan felvásárolják a zuhanásokat és short pozíciókat nyitnak ott, ahol azt hiszik elérték az árfolyamcsúcsot.
Amikor ez megtörténik, a „vezető pozíciók” ellentétes mozgásba lendülnek, hogy zárolják a short pozíciókat és feljebb tolják a piacokat.

Ezt követően a kereskedők long pozíciókat nyitnak, majd a piac összeomlik, ahogy a múlt héten is. Egyes elemzők ezt hamis kitörésnek hívják, míg mások egyszerű manipulációt kiáltanak.
A valóság az, hogy a hagyományos befektetők kiszóródnak azon nagyhalak által, akik a piacokat irányítják.  Az elemző szerint a befektetők szemléletváltása felelős a hirtelen változásért.
Lényegében, ha a befektetők pozíciót váltanak és követik az irányzatokat, ezt azonnal felhasználják ellenük.
Az, hogy alacsony szinten bevásárolunk és magasabb szinten eladjuk, egyszerűnek hangzik, de nagyon nehéz a kivitelezése, mivel tervezést és stratégiát igényel.
Emellett folyamatos elemzésre és megfelelő hozzáállásra van szükség, hogy ne csak kövessük a folytonosan változó irányzatokat. Ebbe a hibába gyakran beleesnek a kezdő kereskedők.

Olvastad már? Három fő oka volt a tegnapi nagy korrekciónak

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!