Kriptoprojekt próbálja meg kihasználni az amerikai zavargásokat

-

Néhányan már a kriptoközösségben is kihasználják az Egyesült Államokban kialakult elégedetlenségeket. Volt, aki már saját George Floyd-tokent is elindított, ez azonban inkább átverés, mintsem valódi projekt.

Egy új „projekt” próbálja meg kihasználni az Egyesült Államokban kialakult feszültségeket, egy általuk kibocsátott token népszerűsítésére.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Masszív tüntetéshullámok és zavargások alakultak ki az USA-ban, miután a minneapolisi rendőrség egyik alkalmazottjának túlkapása egy afroamerikai személy halálához vezetett.
Voltak a közösség tagjai közül, akik jogi aktivistákat támogattak jelentős összegekkel, voltak, akik támogatásuk felől biztosították a zavargókat, megint mások a gyors meggazdagodás reményének csillagát látták meg az eseményekben.
Ennek eredményeképp létrejött az úgynevezett „George Floyd Token”, az FLYD. Weboldalukon azt állítják, hogy George Floyd emléke „örökké fog élni” a tokennek köszönhetően, miközben elsődleges céljukként jelölték meg, hogy biztonságos finanszírozási módot szolgáltassanak a nép felhatalmazására.
Annak ellenére, hogy egyébként Floyd halhatatlanságát szeretné blokkláncra vetíteni, a token nem gyűjthető vagy ruházható át.
Az FLYD standard ERC-20-alapú, amely a projekt „vízió könyve” szerint segít majd az aktivistáknak, hogy még egy fizetési csatornát használhassanak ki, ha segítségre lesz szükségük.”

Sok-sok vörös zászló

Akárcsak sok 2017-es és 2018-as csaló ICO esetében, a leíró könyv itt sem szolgáltat magyarázatot arra nézve, miért lenne szükségük a tüntetőknek egy illikvid, csak most indítotott tokenre, egyáltalán miért lenne szükségük egy speciális fizetési megoldásra.
Az alapítók már egy sor airdropot bejelentettek, reménykedve abban, hogy felkeltik a vásárlók figyelmét az Uniswapen, ahol egyébként elindították az FLYD/ether párt. Megígérték, hogy az összegyűjtött pénz jelentős részét a Floyd családnak és a „Black Lives Matter mozgalomnak” ajánlják majd fel.
Bár a BLM-mozgalom mögött egy centralizált entitás áll, amely létező eljárási útmutatókkal, szervezeti felépítéssel és adományfogadó részleggel is rendelkezik, maga a szervezet nagyrészt decentralizált.
Az FLYD projekt nem taglalja azt sem, mi szerint választják majd ki a BLM-szervezeten belüli fogadókat.
A weboldaluk ezen felül szintén nem teljesen tiszta, hiszen az „adatvédelmi irányelvek”, valamint az ÁSZF-oldalak is rendre „not found” hibaüzenetet dobnak ki. A projekt által szolgáltatott kapcsolati űrlap és e-mail szintén nem működik.
A Cointelegraph megpróbálta felvenni velük a kapcsolatot, a cikk megjelenéséig azonban még nem válaszoltak a levelükre.

A „kriptotüntetések” célja

Ahogy arról korábban már többen beszámoltak, a tüntetők közül egy embert lefényképeztek a „Bitcoin will save us” (A Bitcoin meg fog minket menteni) felirattal, amely sokak szájában keltett rossz szájízt.
A legutóbbi eseményeket kommentálandó az Ethereum-társalapító Vitalik Buterint kifejtette azzal kapcsolatos nézetét, hogy a kriptopénz nem csak egy protestálópénz, kiemelve, hogy a cenzúrabiztos blokklánc lehetővé teszi a decentralizáció más fajtáit is.
A 2019-es hongkongi tüntetések szintén nagy helyi keresletet váltottak ki a kriptovaluták iránt.

Olvastad már? A Revolut nevében küldött SMS-t egy csaló bitcoinvásárló

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!