Az Európai Központi Bank sem akar a Fed mögött kullogni

-

Miközben az Európai Központi Bank megduplázta vészhelyzeti eszközvásárló programjának keretét, a bitcoin még erősebben teljesít.

Egy újabb nap, újabb egybillió dollár – az Európai Központi Bank bejelentette, hogy megduplázza a koronavírus miatti felvásárló programját. 1,35 billió dollárra, a bitcoinhívők nagy örömére.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Június 4-én megjelent sajtónyilatkozatában az EKB a legutóbbi olyan jegybank, amely vitatott válaszlépéseket foganatosított a járványhelyzetre való tekintettel.
 
További 600 milliárd eurót különített el az úgynevezett pandémiás vészhelyzeti felvásárló programra (PEPP).

EKB: folytatódnak a „flexiblis” eszközvásárlások

A márciusban indított, és eredetileg 750 milliárd euró értékű PEPP az állami és magánszektor részvényeinek masszív felvásárlását jelenti.
A  Federal Reserve akcióihoz hasonlóan a séma ugyan még nem érte el az Egyesült Államokban uralkodó állapotokat, alapvetően mégis a hamis piaci kereslet érzékeltetéséhez vezet.

„A felvásárlások továbbra is rugalmas módon fognak történni, az eszközosztályok között és joghatóságokon belül” – állítja a megjelent nyilatkozat.

Forrás: Federal Reserve

„Ez lehetővé teszi a Kormányzótanácsnak, hogy hatékony módon hárítsa el a monetáris politika zökkenőmentes eltolódásának kockázatait.”

Hodlonaut: „Verembe a satoshikkal!”

Mindez persze csak egy újabb lépés a jegybankok és kormányok hihetetlen „helyzetkezeléseinek” lépcsőjén.
Ahogyan arról a Kriptoworld is gyakran beszámolt, azok a mérőszámok, amelyek magukban foglalják a példa nélküli pénznyomtatást, gyakran kapnak olyan kritikákat, mely szerint károsabbak, mint a koronavírus maga.
A Fed csak növelte a frusztrációkat, amikor Jerome Powell jegybankelnök nyilvánosan elismerte azon hatalmát, miszerint végtelen mennyiségű fiat pénzt nyomtathat.

Az EKB lépésére válaszul, a Lightning Torch eseményt korábban megrendező Hodlonaut a Twitter-felhasználóknak azt mondta, hogy itt az idő bitcoinba menekülni. „Verembe a satoshikkal!” – összegezte mondandóját.

Hodlonaut volt az, aki korábban feltette a kérdést, miszerint a végtelen pénz korában miért kellene bármely adófizetőnek is pénzt fizetnie a kormánynak.
A fiat pénzek felhígításával és a megtakarítások elértéktelenítésével a bitcoin lehetőséget kap, hogy sokak számára bebizonyítsa, mire képes.
Legitim alternatívájával, az arannyal szemben a bitcoin fizikai tárolása nem okoz fejfájást, ráadásul nem hamisítható vagy rongálható meg.
Készlete szintén szigorúan szabályozott, kibocsátását pedig nem lehet felgyorsítani, függetlenül attól, hogy milyen mennyiségű energiát fordítunk bányászására.
A jutalmazóstruktúrának köszönhetően a bányászoknak szintén megéri részt venni a hálózat fenntartásában, jóval inkább, mintha aranyat bányásznának.

Olvastad már? Adam Back: a válság miatt intézmények nélkül is meglesz a 300 ezres árfolyam

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!