Adam Back: a válság miatt intézmények nélkül is meglesz a 300 ezres árfolyam

-

A kriptoúttörők közé tartozó Adam Back úgy véli, a jelenlegi világgazdasági helyzet egészen 300000 dolláros árfolyamig repítheti a bitcoint, még akkor is, ha nem szállnak be intézmények.

A Blockstream vezetője szerint a végtelenített, fedezet nélküli pénznyomtatás miatt a kisbefektetők a bitcoin felé fognak fordulni, és 5 éven belül 300000 dollárig tornázzák az árakat.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Bloombergnek adott interjúban – amellett, hogy ismét kijelentette, nem ő a bitcoint megalkotó Satoshi Nakamoto – bővebben ki is fejtette, mi áll az árfolyam-várakozásai mögött.
Ráadásul szerinte ehhez nem is lesz szükség a régóta várt intézményi belépésre, nélkülük is beindul a bikafutam.

„Nem biztos, hogy szükséges lenne még több intézményi befektetésre, mivel a jelenlegi gazdasági helyzetben egyre több állampolgár néz utána, hogyan védhetné meg a vagyonát. Márpedig a mostani pénznyomtatási hullámban igen fontossá vált az értékmegőrzés.”

HODL

Back saját bevallása szerint az összes általa bányászott bitcoint megtartja a későbbi áremelkedésre számítva, több trendet is megnevezett, amely pozitívan hat a bitcoinra.
A terjedő otthoni munkavégzés mellett olyanok is szóba kerültek, hogy a túlértékelt államkötvények mellett az ingatlanbefektetések is megdrágultak. Így viszont nehéz értékelhető hozamhoz jutni ezeken a befektetéseken.

„Ez ahhoz vezet, hogy az emberek elkezdik keresni a módját, hogyan tudnák megvédeni a pénzüket. Jelenleg elég bonyolult a helyzet, ha még hozamot is szeretnének.”

Amellett, hogy Back örül a Grayscale beszállásának a piacra – ők jelenleg az összes frissen bányászott BTC-t felvásárolják a piacról –, a múlt heti Goldman Sachs felhívásra reagálva úgy fogalmazott, még a nagy játékosok közül sem sokan ismerik fel, hogy éppen egy paradigmaváltás zajlik.
Ez viszont jó profittal kecsegtető lehetőséget teremt azok számára, kik gyorsan lépnek.

„Egyértelműen nem értik, mire jó a digitálisan meghatározott készlet, és így azt sem értik, miért hasznos a bitcoin. Ott tartunk, hogy a világgazdaság legprofibb, legnagyobb szereplői sem minden vannak tisztában az érték fogalmával. Ez számomra azt jelenti, hogy bőven van hely növekedni, mind az árfolyamnak, mind az adopciónak.”

Még májusban publikáltak egy videót a Yotube-on, amelyben Back lett megnevezve, mint Satoshi, egészen 300000 megtekintést szerezve.
Igazából tényleg reális, hogy ő lehet az, hiszen a bitcoin által használt Hashcash rendszert is ő készítette. De vajon tényleg ő az?
„Nem én vagyok az.” Viszont hozzátette, tulajdonképpen nem is kellene, hogy számítson, ki hozta létre a BTC-t. Hiszen tulajdonképpen egyfajta digitális aranyról beszélünk, „és értelemszerűen senki sem várja, hogy az aranynak legyen egy létrehozója”.

„Ahhoz, hogy az aranynak megmaradjon ez az árucikk-jellege, kifejezetten jó dolog, hogy Satoshi távol maradt a nyilvánosságtól.”

Ez viszont arra utal, hogy Back akkor sem vallaná be, ha tényleg ő lenne Sartoshi. Szóval ez egy amolyan „22-es csapdája” helyzet.

Az infláció hajtja fel az árakat.

Back még januárban szállt be egy vitába, amely Hal Finney elhíresült, 10 millió dolláros bitcoin árfolyam-spekulációjából indult ki.
Szerinte a magas infláció egyértelműen lehetségessé teszi ezt, hiszen 1 dollár tíz év múlva már csak 10 centet érhet.

„10 millió dollár akkor pedig annyi lesz, mint mos 1 millió. A 100 ezer pedig nem tűnik túl messzinek, főleg, hogy már párszor átvittük a tízezret. Néhány éve sokan az 1000 dolláros csúcsot várták, és a 10000 őrültségnek tűnt.”


Viszont azt tegyük hozzá, hogy az ilyen inflációs modellel számolt 300 ezres árfolyam mai értékkel számolva határozottan kevesebbet jelent, még akkor is, ha 5 éven belül névértéken tényleg ennyi lesz.

Olvastad már? Ismét mozgásnak indult az ellopott bitcoin a 2016-os Bitfinex-támadásból

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!