Youtube-csatornákat törtek fel hekkerek kriptós átverések reklámozására

-

A videómegosztó platform több népszerű tartalomkészítőjét is meghekkelték, majd azok segítségével kriptopénzes átveréseket reklámoztak hekkerek. Az egyik esetben legalább 15 ezer dollárnyi XRP-t szereztek.
A Decrypt információi szerint a cseh Adam Jicha játékokkal foglalkozó csatornáját törték fel nemrégiben.

A több, mint 300 000 feliratkozót számláló csatornájához azután fértek hozzá, miután kapott egy emailt, amelyben egy hamis weboldal streamingszolgáltatást ajánlott neki. Az email egy keyloggert is tartalmazott.


A tulajdonos azonnal felvette a kapcsolatot a Google által birtokolt platformmal, mégis kizárták a csatornájáról. Röviddel ezután a hekkerek megváltoztatták a csatorna nevét, és a borítóképet is lecserélték Chanpeng Zhao, a Binance CEO-jának a fényképére.
Ezután élő közvetítést indítottak „BINANCELIVE: interjú a Binance ügyvezetőjével, BTC-nyeremények” címmel. Az elkövetők ebben 5000 BTC kiosztását ígérték azok között, akik a meghatározott címre kriptopénzt küldenek. Akik bedőltek az ígéretnek, értelemszerűen nem kapták vissza a pénzüket, sem pedig a beígért jutalmat.
Ezután Jicha csatornája a darkneten lett áruba bocsátva, ahol 0,45 BTC, azaz kb. 3300 dollár összegért meg is vette valaki. Ezek után viszont már visszakapta a regisztrációját, vélhetően a YouTube intézkedésének köszönhetően.


Nem a cseh videós volt az egyetlen, aki így járt. A sajtóban nemrégiben látott napvilágot, hogy több YouTube-csatornát is hekkerek törtek fel, amelyek segítségével aztán a Ripple ügyvezetője, Brad Garlinghouse neve mögé bújva XRP-adományozásokat ígértek. Ezek közül az egyik csaló élő adásban szerzett meg 15 000 dollárnyi XRP-t.
Egy hasonló eset során tavaly a Litecoin Alapítványt személyesítették meg, ekkor 309 LTC-t sikerült zsákmányolniuk.
Egyelőre nem tiszta, hogy hogyan töltötték fel az adományozói címeket, amelyek így valódi, tisztességes címeknek tűntek.
2018-ban a csalók a Twitteren is számos regisztrációt szereztek meg, hamis kriptonyereményeket promotálva. A YouTuberek mostani hekkelési sorozata pedig azt eredményezheti, hogy a tartalomkészítők akár más platformokhoz is átpártolhatnak.

Olvastad már? Negyedével csökkent az Ethereum blokkideje az új fork miatt

Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!