Ethereum-blokklánc a menő: Több milliárd dollár értékű cégek építenek rá

-

A Microsofttal és az Ernst & Younggal az élen jelentős, több milliárd dollár értékű cégek használják az Ethereum-blokklánc nyújtotta lehetőségeket, hogy teszteljék a blokkláncalapú alkalmazásokat.

Eszerint világszerte több intézmény is az Ethereumot tartja a vezető okosszerződés-protokollnak.

A Microsoft a blokklánc és az Ethereum egyik első felhasználója az amerikai techcégek közül, már 2015-ben megkezdték támogatását az Azure Cloud szolgáltatásain keresztül.

Miért jó a nagy cégek beszállása

Az, hogy az ilyen nagy cégek is használják a blokkláncot, legitimálja a technológiát, és jobb fényben tünteti fel a kriptopénzeket is, mint ezekre épülő pénzügyi eszközöket.

Még ennél is jobb azonban, hogy az Ethereum ökoszisztémája is jól jár, ugyanis ösztönzi a fejlesztőket. Hogy még keményebben dolgozzanak az Ethereum hálózatán, és még több alkalmazást építsenek rá.

Az Ethereum jelenleg is egy nagy blokklánchálózat a fejlesztők száma, decentralizált alkalmazások (Dappok), decentralizált pénzügyek (DeFi), aktivitás és érték tekintetében.

A Defi Pulse szerint nagyjából 3 millió dollárnyi ethert kötöttek le biztosítékként a DeFi-platformokon. Ami azt mutatja, hogy a legtöbb DeFi-platform az Ethereumra épít, vagy az ethert használja biztosítékként.

Forrás: Defipulse.com

Az ETH nagy fokú elterjedése azonban nehezebbé teszi, hogy skálázódjon a rendszer, ugyanis a kisebb hálózatokhoz képest több felhasználó, fejlesztő és ember kell a fejlődéshez szükséges döntések meghozatalához.

Ebben a tekintetben az olyan hálózatok, mint a Cardano (ADA) előrébb járhatnak, ugyanis jobb technológiájuk van a skálázódásra, így rövid távon sokkal hatékonyabbak.

Egy fejlettebb technológia azonban önmagában nem nagyon tud bezavarni egy vezető hálózatnak, így továbbra is az Ethereum az első számú okosszerződés-protokoll.

Ahogy azt az Ernst & Young 2019. októberi Nightfall kiadása is mutatja, egyre több cég dolgozik azon, hogy használhassa az Ethereum-blokklánc hálózatát.

Ez megköveteli, hogy egyre több fejlesztő munkálkodjék a lehetséges skálázódási megoldásokon is.

A fejlesztők aktivitása általában jól tükrözi egy blokklánchálózat sikerét, az árfolyam és az felhasználói aktivitás tekintetében.

Mi hiányzik az Ethereumból

A blokkláncszektorban napról napra nő a verseny, az ipar fejlődésével pedig egyre jobban pénzelt és vezetett projektek bukkannak fel.

Annak ellenére, hogy több erőforrást és munkát igényel az Ethereum skálázódása, elengedhetetlen, hogy ez a folyamat felgyorsuljon.

Már hónapok óta dolgoznak olyan megoldásokon, mint a sharding, a proof-of-stake modellre való átállás és a plasma.

A Muir Glacier hard fork legújabb kiadása lehet az első lépés a sokak által várt átállásra a bányászást igénylő proof-of-work modellről a proof-of-stakere.

Olvastad már? Negyedével csökkent az Ethereum blokkideje az új fork miatt

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!