Negyedével csökkent az Ethereum blokkideje az új fork miatt

-

Az Ethereum blokkideje alatt az új blokkok generálásának időszükségletét értjük. A január elsejei hard fork után ez az érték mintegy 25%-kal csökkent, követve a bányászati nehézség csökkenését.
Ahogy az Etherscan blokkfelfedező adataiból láthatjuk, január 1. és 4. között az átlagos blokkidő 17,16 másodpercről 12,96-ra csökkent – ez egészen pontosan 24,48%-kal kevesebb.

Forrás: Etherscan

Az Ethereum blokkideje lecsökkent, amely természetesen több blokkot jelent naponta, ez pedig növeli az ether inflációját.
Január elsején 4980 blokkot készítettek, 10 237 ETH létrehozásával, 4-én viszont már 6570 új blokk született, 13 437 ETH mellett. Ez 32%-kal több blokkot, és 31 %-kal több blokkjutalmat jelent.
Forrás: Etherscan

Ezek a változások mind az Ethereum legújabb, Gleccser névre hallgató hard forkjának a következményei. Ennek bevezetésével újabb halasztást kapott az úgynevezett jégkorszak aktiválása, amely a proof-of-stake modellre való áttéréshez kell majd.
A jégkorszak protokollal a régi láncon egyre nehezebb, végül pedig lehetetlen lesz a bányászat, olyan ütemben fogja növelni a bányászati nehézséget a rendszer.
Ez az intézkedés a nagy sajtóvisszhangot kapott nehézségi bombák sorába tartozik. Ezekkel motiválják majd a bányászokat, hogy az Ethereum 2.0, proof-of-stake–alapú láncának aktiválása után hagyják ott a régi láncot.

Olvastad már? USA vs. Irán – újabb sebeket kapott a világgazdaság

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!