Az Ethereum blokkideje alatt az új blokkok generálásának időszükségletét értjük. A január elsejei hard fork után ez az érték mintegy 25%-kal csökkent, követve a bányászati nehézség csökkenését.

Ahogy az Etherscan blokkfelfedező adataiból láthatjuk, január 1. és 4. között az átlagos blokkidő 17,16 másodpercről 12,96-ra csökkent – ez egészen pontosan 24,48%-kal kevesebb.

Forrás: Etherscan

Az Ethereum blokkideje lecsökkent, amely természetesen több blokkot jelent naponta, ez pedig növeli az ether inflációját.

Január elsején 4980 blokkot készítettek, 10 237 ETH létrehozásával, 4-én viszont már 6570 új blokk született, 13 437 ETH mellett. Ez 32%-kal több blokkot, és 31 %-kal több blokkjutalmat jelent.

Forrás: Etherscan

Ezek a változások mind az Ethereum legújabb, Gleccser névre hallgató hard forkjának a következményei. Ennek bevezetésével újabb halasztást kapott az úgynevezett jégkorszak aktiválása, amely a proof-of-stake modellre való áttéréshez kell majd.

A jégkorszak protokollal a régi láncon egyre nehezebb, végül pedig lehetetlen lesz a bányászat, olyan ütemben fogja növelni a bányászati nehézséget a rendszer.

Ez az intézkedés a nagy sajtóvisszhangot kapott nehézségi bombák sorába tartozik. Ezekkel motiválják majd a bányászokat, hogy az Ethereum 2.0, proof-of-stake–alapú láncának aktiválása után hagyják ott a régi láncot.

Olvastad már? USA vs. Irán – újabb sebeket kapott a világgazdaság

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂