Ennyit lódítottak a 2019 végére szóló bitcoinbecslések

-

A technológiai áttörések életben tartják a bitcoin és a kripto ökoszisztémáját. Azonban továbbra is az árfolyam a legfontosabb mutató, amely után a hagyományos intézményi befektetők is érdeklődnek. Lássuk, mennyire jöttek be a múlt év végére szóló bitcoinbecslések.
Ennek tekintetében mindig is népszerűek voltak az ilyen jellegű témákkal foglalkozó cikkek.

Azonban nagyon sok influencer csinált különböző becsléseket, amelyek „2019 végére” szóltak. Vajon mennyi jött be ebből?
A befektetők mindig tudni akarják egy kereskedhető eszköz jövőbeli árfolyamát. Néhányan azonban teljesen alaptalanul keltettek reményeket, hogy azt a benyomást keltsék: most vagy soha.
A Longhash blokklánc- és kripto-adatelemző cég összeszedte a 2019 végére/2020 elejére szánt bitcoinbecslések elkövetőit. A jóslatok között voltak, amelyek sokban nem tértek el a piac valós képétől, azonban a legtöbb túlságosan optimista volt és csak vásárlásra ösztönzött.

A Longhash összeszedte a becsléseket „tévedéseik” szerint

A Longhash egy ábrában összeszedte az összes „kiemelkedő árfolyambecslést” az alapján, hogy mennyire tértek el a jelenlegi, nagyjából 7000 dolláros árfolyamtól. A számításokat 7050 dolláros bitcoinárfolyammal nézték.

Az értékelés szerint:

A 2x alatti becslések „enyhén tévesztettek” a 2x-3x közötti becslések „közepesen tévedtek” a 3x-10x becslések „nagyon tévedtek” és a több mint 10x értékben tévedő (vagy 0 dollárt becslő) becslések „extrém nagyot tévedtek”.

A 7050 dollárhoz legközelebbi becslést is jelölték a táblázatban.
Ahogy láthatjuk Samuel Leach, George Ermakov, a Wheatley Model, Radoslav Albrecht, Joel Kruger és David Thomas becslései nagyjából megegyeztek a bitcoin jelenlegi árfolyamával.

Mi a tanulság?

Nagyon nyomós oka van annak, hogy a bitcoin árfolyama miért „csigalassan” emelkedik. Annak ellenére, hogy a piacon nagy a kereskedelmi forgalom, nem áramlik be elég tőke az árfolyam emelkedéséhez, emellett a bitcoin árfolyama csak akkor ugrik igazán, ha nagy a vásárlói nyomás.
Nincs abban semmi rossz, hogy megpróbáljuk bemérni a piac irányát, de reálisan kell gondolkodnunk.
A bitcoin árfolyama olyan irányt mutat, amely tele van mély- és csúcspontokkal. Csakis összegezve nőtt hatalmasat az értéke 2009 óta, így fejben kell tartanunk a „csökkenő haszon” (diminishing returns) fogalmát, amelyet Harold Christopher Burger legújabb kutatása is igazolt.
Az emberek és matematikai modellek alapján megalkotott bitcoinbecslések is tévedhetnek, különösen rövidebb időtávokon. Mivel annak ellenére, hogy ez egy decentralizált eszköz, nagy része pár tehetős tulajdonos kezében van, így hatalmas ármozgások is keletkezhetnek.
A Longhash érdekes megállapításra jutott kutatása során:

Azok, akik megpróbáljak belőni a bitcoin árfolyamát, általában nagyon félrelőnek. Lehet, hogy ez azzal magyarázható, hogy a 2019-es év nagy csalódás volt a bitcoin szempontjából, vagy, hogy a megkérdezettek mind bitcoinrajongók. Azonban a tudomány azt sugallja, hogy a résztvevők nagyjából 80%-a „optimista részrehajlást”, vagyis túlságosan pozitív és pontatlan jóslatokat alkalmaznak a jövővel kapcsolatban.

Az optimizmus jó dolog, de óvatosan kell bánni vele, főleg, ha olyan mozgékony pénzügyi eszközökbe fektetünk, mint a bitcoin.
Ez egy olyan lecke, amit a Wall Street-i befektetőcégek alaposan megtanultak, amikor feladták a bitcoin árfolyamának megbecsülését, mivel teljesen értelmetlennek vélték a „kriptopénzek hirtelen ármozgásai miatt.

Olvastad már? Több téren is rekordot döntött a Bitcoin 2019-ben

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!