Több téren is rekordot döntött a Bitcoin 2019-ben

-

A bitcoin viszonylag sikeres évet tudhat maga mögött, amelyről nem csak az éves szinten ~90%-ot nőtt árfolyam tanúskodik.
A tranzakciók száma, de főleg az a pénzforgalom, amely múlt éven a BTC hálózatán keresztül valósult meg, újabb rekordokat ért el.
A coinmetrics adatai szerint 2019-ben összesen 673 milliárd dollár értékben közvetített értéket a kriptopénz blokklánca.
Ez a történelem legnagyobb „onlánc” (on-chain) volumene. És ami még fontosabb, a hálózat az év nagyobbik részében tele volt, mégsem „dugult be” a mempool. Ennek eredményeképp a tranzakciók átlagos díja csak ritkán haladta meg az egy dolláros értéket.


2019-ben a 60 percre vetített BTC-forgalom is elérte eddigi maximális értékét. Volt olyan óra, hogy 8,9 milliárd dollárt dolgozott fel a rendszer. Egy rekordnak számító, milliárd dolláros tranzakció is végrehajtásra került.

Bitcoin – inkább értéktároló, mintsem pénznem

A Bitcoin számára ezek remek hírek. A több mint félmilliárdos volumen a digitális eszköz népszerűségéről tanúskodik, a nagy tranzakciók pedig a jövőben való felhasználás módjait mutatják meg.
A bitcoin az elmúlt tíz évben hatalmas változásokon esett át, jelenleg pedig inkább értéktárolóként viselkedik.
Mindennapi fizetőeszközként való felhasználása jelenleg igencsak kétséges. A magas volatilitás, a viszonylag magas tranzakciós illetékek, valamint a tranzakció elküldése és blokkba foglalása között  eltelő idő mind mind akadályként szolgálnak e téren.
Ennek ellenére a bitcoin továbbra is annak a jeleit mutatja, hogy képes lenne felváltani az aranyat, és az értéktárolás legjobb megoldásává fejlődni. Az ár évről-évre stabilan emelkedik, a hálózat ellenáll a cenzúrának, az eszköz könnyen osztható, könnyen továbbítható…
Hogy mit hoz a bitcoinnak a 2020-as év, még kiderül. Az azonban valószínű, hogy egyre több ember kezdi majd el felhasználni értéktároló képességei miatt.

Olvastad már? A Facebook Libra elleni küzdelemre szólít a német jegybank elnöke

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!