Több téren is rekordot döntött a Bitcoin 2019-ben

-

A bitcoin viszonylag sikeres évet tudhat maga mögött, amelyről nem csak az éves szinten ~90%-ot nőtt árfolyam tanúskodik.
A tranzakciók száma, de főleg az a pénzforgalom, amely múlt éven a BTC hálózatán keresztül valósult meg, újabb rekordokat ért el.
A coinmetrics adatai szerint 2019-ben összesen 673 milliárd dollár értékben közvetített értéket a kriptopénz blokklánca.
Ez a történelem legnagyobb „onlánc” (on-chain) volumene. És ami még fontosabb, a hálózat az év nagyobbik részében tele volt, mégsem „dugult be” a mempool. Ennek eredményeképp a tranzakciók átlagos díja csak ritkán haladta meg az egy dolláros értéket.


2019-ben a 60 percre vetített BTC-forgalom is elérte eddigi maximális értékét. Volt olyan óra, hogy 8,9 milliárd dollárt dolgozott fel a rendszer. Egy rekordnak számító, milliárd dolláros tranzakció is végrehajtásra került.

Bitcoin – inkább értéktároló, mintsem pénznem

A Bitcoin számára ezek remek hírek. A több mint félmilliárdos volumen a digitális eszköz népszerűségéről tanúskodik, a nagy tranzakciók pedig a jövőben való felhasználás módjait mutatják meg.
A bitcoin az elmúlt tíz évben hatalmas változásokon esett át, jelenleg pedig inkább értéktárolóként viselkedik.
Mindennapi fizetőeszközként való felhasználása jelenleg igencsak kétséges. A magas volatilitás, a viszonylag magas tranzakciós illetékek, valamint a tranzakció elküldése és blokkba foglalása között  eltelő idő mind mind akadályként szolgálnak e téren.
Ennek ellenére a bitcoin továbbra is annak a jeleit mutatja, hogy képes lenne felváltani az aranyat, és az értéktárolás legjobb megoldásává fejlődni. Az ár évről-évre stabilan emelkedik, a hálózat ellenáll a cenzúrának, az eszköz könnyen osztható, könnyen továbbítható…
Hogy mit hoz a bitcoinnak a 2020-as év, még kiderül. Az azonban valószínű, hogy egyre több ember kezdi majd el felhasználni értéktároló képességei miatt.

Olvastad már? A Facebook Libra elleni küzdelemre szólít a német jegybank elnöke

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!