A bitcoin értéke ugyan 90%-ot emelkedett a tavalyi év során, azonban az év második felében a 14 000 dolláros csúcsról 6400 dollárig zuhant.

Történt mindez annak ellenére, hogy számos hagyományos befektetési eszköz értéke elképesztő mértékben növekedett a központi bankok tőkeinjekciója miatt.

Számos jelentős befektető mégis hisz abban, hogy a vezető kriptovaluta jobban teljesíthet 2020-ban.

Egy befektetési cég – melyet a Goldman Sachs volt alkalmazottai vezetnek – úgy gondolja, hogy a bitcoin 12 hónapon belül átlépheti a 40000 dollárt. Ez 430%-os ugrás lenne a jelenlegi árfolyamhoz képest.

Egy befektetési cég szerint a bitcoin 2020-ban átlépheti a 40 000 dollárt

Kevesebb, mint hat hónapon belül nagyon fontos esemény tárul a bitcoin elé. A feleződés során a blokkonként termelődő új bitcoinok száma 12,5-ről 6,25-re csökken, így lényegében feleződik a bitcoin inflációjának üteme.

A The Spartan Group – egy blokklánctanácsadói és -befektetői cég – egy Medium-bejegyzésben kifejtette, hogy a feleződés miért lehet pozitív hatással a kriptopaicokra.

Azt jósolják, hogy a feleződésre már 40 000 dollár lehet a bitcoin árfolyama.

Ez nem sokkal azután történt, hogy Antoni Trenchev, a Nexo vezérigazgatója a Bloombergnek elmondta, ő is arra számít, hogy a bitcoin ebbe a tartományba juthat valamikor 2020-ban. Szerinte akár az 50 000 dollár sem kizárt.

A The Spartan Grouphoz hasonlóan Trenchev is a feleződést tartja a robbanásszerű növekedés katalizátorának.

Elemzők szerint logikus lehet, hogy a feleződés után felrobban a bitcoin értéke.

Melik Manukyan, egy ismert bitcoinkommentátor nemrég közölt egy Twitter-bejegyzést, melyben megmutatta, hogy a vezető kriptopénz ritkasága drámai áremelkedést okozhat, melyet egy elhúzódó, relatíve eseménymentes időszak követhet.

A mérnök szerint a feleződés drámai hatással lesz a bitcoinpiacok keresletére és kínálatára. Ez idővel feljebb tolja majd az árakat a kibányászott bitcoinok mennyiségének csökkenése miatt.

A matek is igazolja

Ami igazán érdekes, hogy még a matematika is egyet ért ezekkel a becslésekkel és a már említett kereslet és kínálat dinamikáival.

PlanB stock-to-flow modellje összeveti a bitcoin összértékét annak ritkaságával, és azt mutatja, hogy a vezető kriptopénz összértéknek idvővel 1 billió dollárnak kell majd lennie. Ez nagyjából egybeesik az 55 000 dolláros érménkénti értékkel.

Arról nem is beszélve, hogy a korábbi feleződéseket hatalmas bika piac előzte meg, amely mindig új magaslatokba emelte a bitcoin árfolyamát.

Olvastad már? Egy igencsak pontos elemző szerint 25 000 dollárig emelkedhet a bitcoin

Forrás: cryptoslate.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.