Woo szerint a lakossági kiárusítás nem fogja bedönteni a piacot

-

A Bitcoin áreséshez kapcsolódó nagy volumenű gyertyák már korábban is előfordultak a származtatott tőzsdéken – jegyezte meg Willy Woo.
Azok, akik újabb spekulatív Bitcoin (BTC) áresésre számítanak, rossz helyen keresgélnek – állítja az iparág egyik legismertebb elemzője.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy december 20-i Twitter-beszélgetésben Willy Woo, a Woobull on-chain adatforrás létrehozója azt mondta, hogy a népszerű lakossági tőzsdék nem fognak újabb BTC-árfolyamhullámot kiváltani.
Miközben au amerikai kiskereskedelem végig nyugodt maradt
Woo az újabb csökkenés esélyeit vitatta Peter Brandt veterán kereskedővel, a Bitcoin-árfolyamok elmúlt évekbeli mélypontjait hűen előrejelző kommentátorral.
Brandt azzal érvelt, hogy az árzuhanásokat kísérők volumencsúcsok decemberben hiányoztak a korábbi epizódokhoz képest. Így az „igazi” kapitulációs szakasz még nem következett be.
Válaszul Woo azzal érvelt, hogy a spekulatív származékos kereskedők részesei voltak a hónap elején 41.800 dollárig tartó kaszkádnak, míg a lakossági befektetők továbbra is hodlolták a BTC-t.

Mint ilyen, a Coinbase vagy más lakossági platformok volumenadatai nem szolgálnak megfelelő indikátorként egy közelgő merüléshez.
„Ez egy Coinbase-grafikon, az eladási nyomás a határidős piacokon történt összeomlásokból eredt, az ázsiai spot tőzsdéken is több volt” – írta.

„Összességében még nincsenek jelei a túlzott on-chain eladásnak (a HODLerek hodlolnak, a spekulatív befektetők profitot vesznek ki). Gyakorlatilag konszolidációban vagyunk a gyenge decemberi likviditás alatt”.

A nyílt érdeklődés egyre magasabbra kúszik

Amint arról a Cointelegraph beszámolt, eközben a lakossági kereskedők az elmúlt hetek során végig vásároltak, amit az 1 BTC vagy annál kevesebben tartalmazó pénztárcák számának gyarapodása is bizonyít.

A bálnák kivárnak, a származtatott ügyletek pedig úgy tűnik, hogy visszanyerik a bizalmat – a Bitcoin határidős ügyletek nyílt érdeklődése folyamatosan emelkedik a zuhanás óta.

Bitcoin határidős nyílt érdeklődés grafikon. Forrás: Coinglass

A Grayscale Bitcoin Trustot eközben a héten minden idők legnagyobb diszkontjával kereskedik a nettó eszközértékhez képes.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!