Drága csellel játszotta ki egy vásárló az Adidas NFT-eladási limitjét

-

Egy vevőnek sikerült 330 NFT-t vennie annak ellenére, hogy egy vásárlóra csak két darab NFT jutott.
Az Adidas sportruházati óriás egyetlen délután alatt 23,4 millió dollárt keresett a tegnap debütáló „Into the Metaverse” NFT-dropjával.
A kollekció fenomenális eladási volumene az elmúlt 24 órában a CryptoSlam szerint a legmenőbb NFT-projektként a ranglista élére repítette a kollekciót, amely jelenleg a legforróbb NFT-projekt a világon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A drop a Bored Ape Yacht Club (BAYC, amely jelenleg a hetedik legnagyobb eladási volumenű kollekció a világon), a PUNKS Comic NFT készítője, a Pixel Vault és az NFT-gyűjtő gmoney együttműködésével valósult meg.
Az Adidas először december elején leplezte le ezeket a terveket, amikor megvásárolt egy Bored Ape-et, és Adidas melegítőt adott rá.

Olyan volt, mint egy forró sneaker drop

Összesen 30.000 Adidas Originals NFT állt rendelkezésre, amelyeket az Ethereum blokkláncán minteltek, ebből 20.000-et először a Pixel Vault NFT-k, a Bored Ape vagy a Mutant Ape NFT-k tulajdonosainak, valamint a gmoney vagy az Adidas Originals POAP-ok, Ethereum-alapú proof of attendance badge-ek tulajdonosainak ajánlottak fel.
A sportruházati vállalat először a múlt hónapban tweetelt a titokzatos POAP tokenről, bár úgy tűnt, hogy az nem egy konkrét eseményről emlékezik meg. Mégis, mivel ez kripto, az emberek mégis mentek és veretettek, arra számítva, hogy később minden kiderül.


A dolgok akkor váltak egyértelműbbé, amikor az Adidas bejelentette korai hozzáférési értékesítését. Egy délután alatt mind a 20.000 korai hozzáférésű token elkelt.
Itt válik érdekessé a dolog. A fennmaradó 10.000 tokenből 380-at az „Adidas és partnerei” megtartottak „jövőbeli eseményekre”, a maradék 9.620-at pedig a nyilvánosságnak adták ki, vásárlónként legfeljebb kettő darabot. Ezek kevesebb mint egy másodperc alatt elfogytak.

Az egyik ügyfélnek sikerült megkerülnie a felső határt egy olyan egyéni okosszerződés alkalmazásával, amely 165 al-okosszerződést generált, mindegyiket egyedi címmel, hogy egy tranzakcióban két darab NFT-t minteljen ki az Adidas okosszerződéséből, mielőtt a 330 tokent átküldte volna a létrehozó fő ETH-címére.
Montana Wong blokkláncmérnök a Twitteren gy jól lebontott leírást adott az eljárásról.


Wong szerint a szerződés létrehozója körülbelül 104.000 dollárt fizetett gázsiként a folyamatért, emellett körülbelül 252.000 dollárt az NFT-kért.
Minden egyes NFT 0,2 ETH-ért került kiskereskedelmi forgalomba, ami azt jelenti, hogy a tokenek értékének 0,28 ETH-ra kell emelkednie darabonként ahhoz, hogy az üzlet nullszaldós legyen.
Tekintve, hogy az árak közel 0,8 ETH-ra szöktek fel, az erőfeszítéseik háromszorosan megtérültek.
Az airdrop sikere jól jött az Adidas számára, amely összehangolt erőfeszítéseket tett, hogy korán megvethesse a lábát a metaversumban. A múlt hónapban jelentették be a Coinbase-zel kötött partnerségüket is metaveruum stratégiájuk részeként.
Nagyjából ugyanebben az időben a The Sandbox nevű metaverse játék bejelentette, hogy az Adidas egy földterületet jelölt ki saját használatra.

Azok a szerencsések, akik megragadtak egy Adidas NFT-t, exkluzív hozzáférést kapnak a 2022-ben érkező Adidas termékeihez, mind való világbeli, mind virtuális formában; nem kétséges, hogy néhány exkluzív termék a későbbiekben a The Sandboxban is megjelenik majd.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!