Éves mozgóátlagot tesztel a bitcoin, egyre messzebb van a 100.000 dollár

-

A Bitcoin most dönti el, hogy megőrzi-e az egyéves trendvonalat mint támogatást, ami történelmileg hosszú távú emelkedést eredményezett.
A Bitcoin (BTC) december 19-én egy kulcsfontosságú mozgóátlag (MA) árfolyamtrenddel való leszámolására készült, de lassan kifutunk az időből az erős 2021-es záráshoz.

BTC/USD 1 órás gyertyadiagram (Bitstamp). Forrás: TradingView

„Arra szavazok, hogy pattogjunk és maradjunk bikák”

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD-vel vasárnap 47.000 dolláron kereskedtek, egy ideje már szilárdnak számító tartományon belül.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez az ár jelenleg a bitcoin egyéves MA trendvonalának a helye, egy fontos történelmi „vonal a homokban”, amely jelentős emelkedést tehet lehetővé, ha a BTC/USD megőrzi azt támaszként.
„Az éves MA történelmileg egy elég fontos bitcoin bika/medve pivot szint, és most pont rajta ülünk” – kommentálta Philip Swift, a Look Into Bitcoin on-chain adatforrás létrehozója.

„Arra szavazok, hogy pattogjunk és maradjunk bikák.”

Egy pattogás még mindig rengeteg teret hagyna, amit vissza kell nyerni ahhoz, hogy az év végi záróárfolyam akár csak egy kicsit is megfeleljen a korábbi bikás várakozásoknak.
Ezek közé tartoznak a stock-to-flow modell készítőjének, a PlanB-nek a várakozásai is, aki a hétvégén elismerte, hogy a 2021-re kitűzött 100.000 dolláros célját valószínűleg nem fogja elérni a kriptopénz árfolyama.
Hozzátette, hogy nem fog lemondani a modelljeiről, amelyek a közelmúlt eseményei ellenére továbbra is érvényesek.

Idén nem lesz „Mikulás-rali” a makrogazdaságban

A 2021-es év szokatlan vége eközben a hagyományos piacokra is hatással volt, a klasszikus „Mikulás-rali” a múlt héten még csak jelét sem mutatta.

Az Egyesült Államok jegybankjának megjegyzései rövid ideig tartó teljesítménylökést adtak, de összességében az év elejéhez képest nem történt túl nagy fejlődés.
„Úgy néz ki, mintha az mkts nem a tipikus Mikulás-ralit rendezné” – vonta le a következtetést Holger Zschaepitz piaci kommentátor.

„A globális részvények 1,8 milliárd dollár piaci tőkeértéket veszítettek ezen a héten, mivel a befektetők reagáltak a Fed sólyomszerű fordulatára, a covid-esetek kiugró növekedésére, és a 2022-es pozíciókba helyezkedtek. A részvények még mindig $118 billiót érnek, a globális GDP 140%-át.”

A közvetlen kilátások sem voltak kedvezőbbek, mivel a covid-19 omicron változata újabb gazdasági leállásokat idézett elő, amelyek az új évben is kitarthatnak.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!