2027-re egy milliárd kriptohasználót jósolnak

-

Bár a felhasználók jelenleg a világ lakosságának csak kis százalékát teszik ki, a web3 térhódítása várhatóan felgyorsítja az elfogadási folyamatot.
Lark Davies kriptoinfluencer egy táblázatot tweetelt, amely az internet és a kriptó elfogadottsági arányát mutatja. A vonalak egymásra helyezésével, figyelembe véve, hogy mikor kezdett mindkettő egyre nagyobb teret nyerni, szoros korrelációt láthatunk.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ha ez a tendencia kitart, akkor az előrejelzések szerint 2026/27-re 1 milliárd kriptós lesz. Ez a jelenlegi 200 millió kriptohasználóról szóló becslésekhez képest 5x nagyobb növekedés.
Mivel a kriptó az internetre támaszkodik, ésszerű feltételezni, hogy jelentős mértékű pozitív korreláció áll fenn. De ahogy a web3 kezd beindulni, hogyan változhat a kriptó elfogadottságának mértéke?

A kriptoeszközök elterjedése az internet elterjedésének tükörképe

Még 2020 elején Willy Woo elemző úgy nyilatkozott, hogy a kriptó elfogadottsága az internetéhez hasonlítható. Eszerint a dolgok lassan indulnak, de idővel a felhasználószám robbanásszerűen megnő.
Woo szerint a tömeges elterjedés még nem jött el, és nem látjuk, hogy ez megtörténik, mivel az emberi érzékelés hajlamos lineárisan feldolgozni az információkat.
„Az emberi természet olyan, hogy lineárisan szemléli a dolgokat. Így nem vagyunk túl jók abban, hogy exponenciális növekedést nézzünk, ami nyilvánvalóan a bitcoin esetében is így van”.
A kriptohasználók számáról szóló jelenlegi becslések eltérőek. Míg Davies 200 millióra teszi a számot, ami a világ lakosságának körülbelül 2,5%-a, addig a Triple-A blokklánc megoldásokkal foglalkozó cég által végzett kutatás 300 millióra teszi a felhasználók számát, ami a világ lakosságának alig 4%-a.
Arra a kérdésre, hogy miért nincs még tömeges kriptohasználat, Woo azt mondta, hogy ezt a kérdést feltenni olyan, mintha 1994-ben egy internetfelhasználó azt kérdezné, hogy miért nem használja senki az internetet. Más szóval, az elfogadás már most is zajlik.

Hogyan illeszkedik ebbe a web3?

A web3-at az internet következő evolúciójaként emlegetik, de még sok mindent kell teljesítenie. De mi is ez a kissé ködös fogalom, és miért fontos a kriptovaluták szempontjából?
A Fabric Ventures nevű kockázatitőke-befektető cég egy Medium-posztjában a web3-at úgy írják le, mint a felhasználók és a gépek azon képességét, hogy harmadik fél nélkül, egyenrangú hálózatokon keresztül lépjenek kapcsolatba egymással.

„Az eredmény: egy emberközpontú és a magánszférát tiszteletben tartó számítástechnikai hálózat a web következő hullámához.”

A peer-to-peer kifejezés utalás arra, hogy a kriptopénz és a blokklánc technológia hogyan illeszkedik a képbe.

Ha a web3 beindul, akkor logikusan következik, hogy az internet és a blokklánc teljes mértékben integrálódni fog. Ezáltal a kriptók elfogadottsága exponenciálisan, az eddigi várakozásokat is meghaladó szintre emelkedik.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kétszer olyan ritka lesz, mint az arany a felezés után

Mivel a feleződés lassítja a kínálatot azáltal, hogy csökkenti a Bitcoin termelésének ütemét, a feleződés utáni kínálat beszűkülése elkerülhetetlen lehet. A Bitcoin (BTC) minden felezés után...

A Bitcoin (BTC) bikák várják a feleződést: Felhalmozási fázis jelzi a befektetői bizalmat

A CryptoQuant elemzői szerint a Bitcoin-kivonások megugrása stratégiai lépés lehet a közelgő felezési eseményre való felkészülés jegyében. A kriptopénzpiac masszív volatilitást élt át a héten. A...

A takarítóból lett kriptomilliárdos 10 dolláros Bitcoint hozott

72.000 dollárnál a bitcoin megelőzte az ezüstöt a világpiacon, amivel így a világ nyolcadik legértékesebb vagyontárgyává vált. 15 évnyi innováció gyűrt le több ezer éves...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 04.17.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama a 60.000 dolláros szint felett konszolidálódott, és nem tudta folytatni az emelkedő pályáját. Mégis, hamarosan kiderül, hogy a piac tovább húzódik-e...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!