Az Ethereum-kereskedőket nem igazán érdekli az ETH jelenlegi gyengesége

-

Az Ethereum árfolyama új mélypontokat érhet el a 3600 dollár közelében, de a származékos adatok azt sugallják, hogy a profi kereskedők még mindig bullishnak érzik magukat.
Azóta, hogy november 10-én elérte a 4.870 dolláros történelmi csúcsot, az Ethereum (ETH) árfolyama az elmúlt 50 napban egyre alacsonyabb mélypontokat ért el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ha ez a csökkenő trend folytatódik, az alsó trendvonal-támasz alapján az altcoin 3600 dollárnál érheti el az árfolyam alját. A származtatott adatok mégis azt jelzik, hogy a profi kereskedők nem aggódnak a látszólag medvés piaci struktúra miatt.
Figyeljük meg, hogy az árcsúcsok egyre alacsonyabbak a 12 órás időkeretben, ahogy a növekvő szabályozási aggályok egyre több befektetők űznek el a szektortól. Egy december 17-i sajtótájékoztatón az orosz központi bank kormányzója, Elvira Nabiullina kijelentette, hogy a kriptó betiltása az országban „teljesen kivitelezhető”.
Nabiullina arra hivatkozott, hogy a kriptót gyakran használják illegális műveletekre, és jelentős kockázatokkal jár a lakossági befektetők számára.
Vlagyimir Putyin orosz elnök is kritizálta nemrég a kriptopénzeket, mondván, hogy azok mögött nincs semmi. Érdekes módon az ország saját központi banki digitális valuta bevezetését tervezi, még úgy is, amikor az orosz rubel az elmúlt négy évben 44%-ot veszített az aranyhoz képest.
Az Egyesült Államokban az amerikai szenátorok egy kétpárti csoportja felszólította Janet Yellen pénzügyminisztert, hogy tisztázza az infrastrukturális törvényjavaslatban a kriptoadó-jelentési kötelezettségekkel kapcsolatos megfogalmazást.
A jelenlegi tágabb „bróker” meghatározás szerint a bányászok, szoftverfejlesztők, tranzakció-érvényesítők és csomópont-üzemeltetők valószínűleg kötelesek lesznek jelenteni a 10.000 dollárnál nagyobb értékű digitális eszközügyleteket az adóhivatalnak.
Még a szabályozási bizonytalanság és a negatívan ferde árfolyamok ellenére is a kereskedőknek figyelemmel kell kísérniük a határidős szerződések prémiumát, hogy elemezzék, mennyire bullishak vagy bearishek a szakmai kereskedők.

A profi kereskedők az árgyengülés ellenére semlegesek

A prémium a hosszú távú határidős szerződések és az aktuális spot piaci szintek közötti különbséget méri. Egészséges piacokon éves szinten 5%-15%-os prémium várható. Ezt az árkülönbséget az okozza, hogy az eladók több pénzt követelnek, hogy hosszabb ideig visszatartsák az elszámolást.
Vörös riasztás lép fel azonban, amikor ez a mutató elhalványul vagy negatívba fordul, ez más néven a „backwardation”.

3 hónapos ethereum határidős prémium. Forrás: Laevitas.ch

Vegyük észre, hogy a december 3-i 24%-os napközbeni összeomlás utáni hirtelen csökkenés hatására a határidős prémium évesített értéke két hónapja a legalacsonyabb szintre esett. A kezdeti pánik után az ether határidős piaca a jelenlegi 9%-os szintre állt vissza, ami közel van a „semleges” tartomány közepéhez.
Annak megerősítésére, hogy ez a mozgás csak erre az eszközre volt-e jellemző, a kereskedőknek az opciós piacokat is elemezniük kell. A 25%-os delta-ferdülés a hasonló vételi és eladási opciókat hasonlítja össze.

A mutató pozitívba fordul, ha a „félelem” uralkodik, mert a védő eladási opciók prémiuma magasabb, mint a hasonló kockázatú vételi opcióké.
Amikor az árjegyzők bullishak, a 25%-os delta-ferdülés mutató a negatív tartományba tolódik, és a negatív 8% és pozitív 8% közötti értékek általában semlegesnek tekinthetők.
Ether 30 napos opciók 25%-os delta ferdülése. Forrás: Laevitas.ch

Az elmúlt három hétben a 25%-os delta-ferdülés a pozitív 3 és 8 között mozgott, ami a semleges zónában van. Következésképpen az opciós piaci adatok igazolják a határidős piacokon látott hangulatot, és azt jelzik, hogy a bálnákat és az árjegyzőket nem aggasztja a közelmúltbeli árcsökkenés.
Ha a befektetők egy kicsit „kinagyítanak”, akkor láthatják, hogy az ether éves nyeresége jelenleg 300%, és ez megmagyarázza, hogy a profi kereskedők miért nem aggódnak a 4.870 dolláros történelmi csúcsról való 20%-os esés miatt.

Ráadásul az Ethereum hálózat okosszerződésekben lekötött összértéke az elmúlt hat hónapban megduplázódott, 148 milliárd dollárt ért el.
Ezek az adatok a származtatott kereskedőknek kellő önbizalmat adnak ahhoz, hogy a jelenlegi rövid távú árfolyamgyengülés ellenére is nyugodtak maradjanak.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!