A bitcoin medvéi túl töketlenek ahhoz, hogy 2022-ben is folytassák az eladásokat

-

A 42.000 dollárig tartó kaszkád után valószínű, hogy a medvék „töketleneknek” bizonyulnak – véli Light, a népszerű elemző.
A Bitcoin (BTC) medvék valószínűleg túl „töketlenek” lesznek ahhoz, hogy még sokáig lent tartsák az árakat – állítja a friss BTC árelemzés.
Egy december 18-án közzétett Twitter-szálban az egyik népszerű felhasználó, Light összefoglalta azokat az eseményeket, amelyek a Bitcoin legutóbbi 39%-os korrekciójához vezettek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Birkák medvebőrben

A makrotényezők és a nagy szereplők okos akcióinak kombinációja miatt a lakossági befektetők a Bitcoin és az altcoinok esetében is egy helyben toporognak – magyarázta Light.
Ez már azelőtt nyilvánvaló volt, hogy a 69.000 dollárról való visszaesés felgyorsult volna a decemberi likvidációs kaszkád során – az okos pénz tudta, hogy ezek a szintek fenntarthatatlanok, és ennek megfelelően reagált.
„A származtatott nyílt érdeklődés 25%-át lezárták vagy likvidálták. Milliárdok vesztek el. Ha az emberek korábban óvatosak voltak, most már megfelelően kockázatkerülővé váltak” – írta a beszámoló.

„Azok, akik egy hónappal korábban nem vették figyelembe a piac üzenetét, most egyre nagyobb pánikba estek”.

Ugyanezek a korai eladók most kezdenek másfelé nézni, miközben a BTC/USD szilárd támaszon áll, és a bitcoin iránti étvágy visszatérőben van.

„Míg a bikák óvatosak voltak, a medvék agresszióba estek, negatívra tolva a finanszírozási rátát egyes piacokon és nyílt érdeklődést építve, míg a nagy szereplők, akik a 60.000 dolláros területen inkább nem vállaltak kockázatot, megfordultak és elkezdték elnyelni a pánik- és short-értékesítést” – folytatta Light.

„Az alapok valószínűleg végeztek (vagy közel vannak hozzá) a strukturális eladásokkal, rendelkeznek készpénzzel, és most fontolóra veszik a frontrunningot a másik irányba, azaz a januárban bejövő vételi áramlásokat.”

Az ellenkezőjét állító narratívák ellenére a Bitcoin-medvék jövője tehát valószínűleg közel sem olyan „izgalmas”, mint az a hónap elején volt.
„A medvék azok, akikről valószínűleg hamarosan kiderül, hogy kőkemények” – foglalta össze Light.

Vajon az altcoinok elrontják a bulit?

Egy potenciális küllőt jelentenek a kerékben az altcoinok, ezek továbbra is folytatják a lassú növekedést a 2021-es jelentős nyereségek után.
Rövid távon azonban az ether (ETH) továbbra is „viszi a piacot” – érvelt a héten Michaël van de Poppe, a Cointelegraph munkatársa.

Azonban még itt is fordulóban van a kocka, mivel az adatok azt mutatják, hogy a Bitcoin dominanciája csökken.
„Sok altcoin 80%-kal csökkent a májusi csúcspontja óta. Emellett magasabb időtávú támaszszinteken vannak, vagy azokhoz közelednek” – mondta Van de Poppe a Twitter-követőinek.

„A hangulat az összes piacon ultra medvés. Én erősen vásárolok. Te is?”

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!