A Cornell közgazdászprofesszora szerint nagy potenciál rejlik a defi-ban

-

A Cornell Egyetem közgazdászprofesszora szerint a blokklánc-technológiát használó decentralizált pénzügyek (defi) ígérete valós, de a bitcoin nem biztos, hogy sokáig bírja még.
Ennek ellenére elismerte, hogy a bitcoin „valóban elindított egy olyan forradalmat, amely végső soron mindannyiunk javára válhat akár közvetlenül, akár közvetve”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A közgazdászprofesszor kételkedik a Bitcoin jövőjében, de dicséri a defi-t

Eswar Prasad, a Cornell Egyetem közgazdászprofesszora a CNBC-nek adott, pénteken megjelent interjújában a bitcoinról, a kriptovalutákról, a blokklánc-technológiáról, a decentralizált pénzügyekről (defi) és a központi banki digitális valutákról beszélt.
Prasad, a „The Future of Money: How the Digital Revolution is Transforming Currencies and Finance” című könyv szerzője és a Cornell Egyetem Charles H. Dyson School of Applied Economics and Management közgazdászprofesszora.

Korábban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kutatási részlegének pénzügyi tanulmányok osztályának vezetője és az IMF kínai részlegének vezetője volt.
Megjegyezte, hogy a blokklánc-technológia „alapvetően alakítja át” a pénzügyeket és a mindennapi tranzakcióink lebonyolítását:

„A blokklánc-technológiát használó decentralizált pénzügyek ígérete valós, de maga a bitcoin már nem biztos, hogy sokáig fog tartani.”

A közgazdászprofesszor kifejtette:
„A Bitcoin és a blokklánc-technológia használata nem túl hatékony. Olyan érvényesítési mechanizmust használ a tranzakciókhoz, amely környezetromboló, és nem skálázható túl jól.”
Azt állította, hogy vannak újabb kriptovaluták, amelyek sokkal hatékonyabban használják a blokklánc-technológiát, mint a Bitcoin.
„Bármely eszköz esetében az a kérdés, hogy hol van az alapvető értékteremtő képesség” – folytatta, majd hozzátette:

„Mivel a bitcoin nem szolgál jól csereeszközként, nem hiszem, hogy lesz más alapvető értéke, mint amit a befektetői hit köt hozzá.”

A továbbiakban a valuták versenyéről és a stabilcoinokról beszélt. „Van egy érdekes eleme a valuták versenyének, amit ez indított el. Most már vannak stabilcoinok, amelyek elvileg hatékonyabb módokat teremthetnek az alapvető tranzakciók lebonyolítására” – ismertette.
A professzor hozzátette, hogy a kriptovaluták „tüzet gyújtottak a központi bankok alatt, hogy elkezdjenek gondolkodni saját valutáik digitális változatainak kibocsátásáról”.

Prasad professzor kifejtette, hogy a központi banki digitális valuták (CBDC) „sok szempontból jók lehetnek, hiszen egy további fizetési lehetőséget, egy olyan alacsony költségű fizetési lehetőséget biztosítanak, amelyhez mindenki hozzáférhet, növelik a pénzügyi befogadást, és potenciálisan a pénzügyi stabilitást is.”
Végezetül kifejtette:

„Bármennyire is nem tetszik a bitcoin, valóban olyan forradalmat indított el, amely végső soron mindannyiunknak hasznára válhat akár közvetlenül, akár közvetve.”

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!