NFT formájában árverezi el a Vodafone a világ első SMS-ét

-

A történelmi jelentőségű, 15 karakter hosszúságú SMS-t az országaikból elüldözött menekültek megsegítésére árverezik el.
A brit távközlési óriáscég, a Vodafone a hírek szerint december 21-én tervezi elárverezni a világ első SMS-ét, amely egy NFT formájában kerül fel a világhálóra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Merry Christmas” jókívánságot tartalmazó SMS-t 29 évvel ezelőtt, 1992. december 3-án küldték el a Vodafone hálózatán keresztül, és az akkori alkalmazott, Richard Jarvis fogadta.
A történelmi, 15 karakter hosszúságú SMS-t NFT-ként árverezik el a franciaországi Aguttes aukciósház által lebonyolított egyszeri árverésen – írja a Ziarul Financiar román hírportál.
A Vodafone a világ első SMS-ének NFT formájában történő elárverezésével a bevételt az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának szándékozik továbbíttani az erőszakkal kitelepített emberek megsegítésére.

„Boldog karácsonyt. Jótékonysági célokra elárverezzük a világ első SMS-ét, NFT formájában.

– írja a távközlési szolgáltató hirdetésében.
A Vodafone-SMS NFT-eladására most kedden, december 21-én kerül sor egy online aukción keresztül, ahol a résztvevők Ethereum (ETH) segítségével tehetnek ajánlatokat. A legmagasabb ajánlatot tevő kizárólagos tulajdonosa lesz annak a kommunikációs protokollnak, amellyel a világ első SMS-ét továbbították.
Az SMS dicsőségét növeli, hogy kilenc évbe telt, mire más hálózatok is rendelkeztek a Vodafone SMS-ek küldésére és fogadására vonatkozó képességével. Ez a lépés, a világ első SMS-ének NFT-be vésése egy újabb példa arra, hogy az NFT képes a történelem tokenizálására és digitális megőrzésére.

Az NFT-ökoszisztéma katalizálta a kripto mainstream elfogadását, mivel a vállalatok sorra döbbennek rá a felhasználási esetekre a meglévő üzleti modelljeikben. Éppen a múlt héten jelentette be az Adidas sportruházati gyártó is az „Into the Metaverse” NFT-kollekció bevezetését.
Ahogy arról a Cointelegraph beszámolt, az Adidas Originals NFT-eladás december 17-én került megrendezésre a vállalat hivatalos weboldalán 0,2 ETH áron, ami a cikk írásakor körülbelül 810 dollárt jelent.
Néhány nappal az Adidas belépése előtt a Nike is felvásárolt egy virtuális tornacipőmárkát, az RTFKT-t, jelezve a metaverse iránti erős érdeklődést.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: corym

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!