Az új nemzedék nem fogja kinőni a kriptót, ez pedig gondot okozhat a vagyonkezelőknek

-

Problémákat okozhat a vagyonkezelők számára a generációs közötti szakadék – véli a CNBC-felmérést végző Spectrem elnöke.
2021 a kriptoelfogadás évének bizonyult, ahol az intézményi kriptóbefektetésektől és a milliomossá váló millenniumiaktól voltak hangosak az újságok és hírportálok.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CNBC új felméréséből kiderült, hogy az ezredfordulós milliomosok többsége a portfóliójának jelentős részét kriptóba fektette, és 2022-ben is folytatni tervezi kriptobefektetéseit.
A felmérés során 1 millió dolláros vagy annál nagyobb vagyonnal rendelkező befektetőket kérdeztek meg, és a megkérdezett Y generációs milliomosok 83%-a árulta el, hogy kriptobefektetései is vannak.
Az összes megkérdezett 53%-a mondta, hogy portfóliójának 50%-át vagy annál többet tart kriptóban. A válaszadók közel egyharmada a vagyonának legalább háromnegyedét fektette kriptoeszközökbe.
Bár a felmérés eredményei sokak számára meglepőek lehetnek, azok, akik 2021-ben követték a kriptoboomot, tudhatják, hogy a TikTok-nemzedék befektetői hogyan szereztek dollármilliókat a mémdevizákba történő befektetésekkel.

A CNBC felmérése hatalmas generációs szakadékot is feltárt a befektetések tekintetében.
Az egyik oldalon az ezredfordulósok vagyonuk akár 50%-át is kriptóba fektetik, míg a másik oldalon az idősebb nemzedéknek mindössze 4%-a fektetett digitális eszközökbe – az X generációnak pedig csak egynegyede rendelkezik kriptóval.
George Walper, a CNBC számára a felmérést végző Spectrem Group elnöke szerint az új nemzedék növekvő érdeklődése a születőben lévő kriptopiac iránt problémásnak bizonyulhat a vagyonkezelők számára.
Úgy véli, hogy ezeknek a hagyományos vagyonkezelőknek át kell gondolniuk a megközelítésüket ezekkel a feltörekvő befektetőkkel szemben.
Kifejtette:

„Nem vagyok benne biztos, hogy a vagyonkezelési iparág felismerte, hogy teljesen más generációként kell gondolkodniuk ezekről. A legtöbb cég abban reménykedett, hogy nem vesz róla tudomást. De az ezredfordulós milliomosok nem fognak csak úgy kinőni a kriptóból.”

A felmérés azt is kiemelte, hogy az új nemzedék hajlandó nagyobb kockázatot vállalni a kriptóval, mintsem a hagyományos piacokra fektessenek be.
A felmérésből kiderült, hogy az Y generációs milliomosok 48%-a tervezi, hogy növeli kriptobefektetéseit, míg 38% sem növelni, sem csökkenteni nem szeretné, és csak 6% tervezi, hogy csökkenti kriptokitettségét a következő évben.

Az Egyesült Államokban az Y nemzedék milliomosok számának ugrásszerű növekedése mellett Ausztráliában is 10 százalékpontos növekedést tapasztaltak a kriptókba történő befektetések tekintetében az elmúlt évben.
A 2021-es Independent Reserve’s Cryptocurrency Index (IRCI), amely 2000 embert kérdezett meg, megállapította, hogy az ausztrálok körében a kriptobefektetők aránya 28,8%-ra nőtt, a 2020-as 18,4%-ról.

Olvastad már? A momentum indikátor nem sokszor tévedett – most növekedést jelez

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!