Az új nemzedék nem fogja kinőni a kriptót, ez pedig gondot okozhat a vagyonkezelőknek

-

Problémákat okozhat a vagyonkezelők számára a generációs közötti szakadék – véli a CNBC-felmérést végző Spectrem elnöke.
2021 a kriptoelfogadás évének bizonyult, ahol az intézményi kriptóbefektetésektől és a milliomossá váló millenniumiaktól voltak hangosak az újságok és hírportálok.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CNBC új felméréséből kiderült, hogy az ezredfordulós milliomosok többsége a portfóliójának jelentős részét kriptóba fektette, és 2022-ben is folytatni tervezi kriptobefektetéseit.
A felmérés során 1 millió dolláros vagy annál nagyobb vagyonnal rendelkező befektetőket kérdeztek meg, és a megkérdezett Y generációs milliomosok 83%-a árulta el, hogy kriptobefektetései is vannak.
Az összes megkérdezett 53%-a mondta, hogy portfóliójának 50%-át vagy annál többet tart kriptóban. A válaszadók közel egyharmada a vagyonának legalább háromnegyedét fektette kriptoeszközökbe.
Bár a felmérés eredményei sokak számára meglepőek lehetnek, azok, akik 2021-ben követték a kriptoboomot, tudhatják, hogy a TikTok-nemzedék befektetői hogyan szereztek dollármilliókat a mémdevizákba történő befektetésekkel.

A CNBC felmérése hatalmas generációs szakadékot is feltárt a befektetések tekintetében.
Az egyik oldalon az ezredfordulósok vagyonuk akár 50%-át is kriptóba fektetik, míg a másik oldalon az idősebb nemzedéknek mindössze 4%-a fektetett digitális eszközökbe – az X generációnak pedig csak egynegyede rendelkezik kriptóval.
George Walper, a CNBC számára a felmérést végző Spectrem Group elnöke szerint az új nemzedék növekvő érdeklődése a születőben lévő kriptopiac iránt problémásnak bizonyulhat a vagyonkezelők számára.
Úgy véli, hogy ezeknek a hagyományos vagyonkezelőknek át kell gondolniuk a megközelítésüket ezekkel a feltörekvő befektetőkkel szemben.
Kifejtette:

„Nem vagyok benne biztos, hogy a vagyonkezelési iparág felismerte, hogy teljesen más generációként kell gondolkodniuk ezekről. A legtöbb cég abban reménykedett, hogy nem vesz róla tudomást. De az ezredfordulós milliomosok nem fognak csak úgy kinőni a kriptóból.”

A felmérés azt is kiemelte, hogy az új nemzedék hajlandó nagyobb kockázatot vállalni a kriptóval, mintsem a hagyományos piacokra fektessenek be.
A felmérésből kiderült, hogy az Y generációs milliomosok 48%-a tervezi, hogy növeli kriptobefektetéseit, míg 38% sem növelni, sem csökkenteni nem szeretné, és csak 6% tervezi, hogy csökkenti kriptokitettségét a következő évben.

Az Egyesült Államokban az Y nemzedék milliomosok számának ugrásszerű növekedése mellett Ausztráliában is 10 százalékpontos növekedést tapasztaltak a kriptókba történő befektetések tekintetében az elmúlt évben.
A 2021-es Independent Reserve’s Cryptocurrency Index (IRCI), amely 2000 embert kérdezett meg, megállapította, hogy az ausztrálok körében a kriptobefektetők aránya 28,8%-ra nőtt, a 2020-as 18,4%-ról.

Olvastad már? A momentum indikátor nem sokszor tévedett – most növekedést jelez

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Brazíliában törvényes fizetőeszközzé váltak a kriptopénzek

El Salvador hivatalos pénznemmé tette a bitcoint tavaly, Brazíliában a képviselők viszont egyelőre még csak törvényes fizetőeszközzé tettéka kriptopénzeket, egy ezt szabályozó törvény megszavazásával. Ennek...

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!