A momentum indikátor nem sokszor tévedett – most növekedést jelez

-

Egy „masszív bullish mozdulat” lehet az eredménye az e heti momentumindikátor mozgásának, összhangban az egész 2021-es viselkedéssel.
A Bitcoin (BTC) „masszív bikás elmozdulást” tapasztalhat, ha a 2021-es bikafutás klasszikus kiváltó oka megismétlődik ezen a héten.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy december 16-i tweetben a Twitter-álnevén Parabolic Matt néven ismert Matthew Hyland on-chain elemző felhívta a figyelmet a Bitcoin momentumindikátorára.

A momentumindikátor potenciális „masszív bikamozgásra” utal.

Bár még mindig 50.000 dollár alatt van, a bitcoin már kitört a hosszú távú csökkenő trendből a momentumindikátoron, amely a záróárakat egy múltbeli időszak záróárfolyamaihoz méri.
Idén már két ilyen kitörés történt, és a BTC/USD mindkettő után jelentős emelkedést mutatott.

„Az előző két alkalommal, amikor idén kitört egy több hónapos csökkenő trendből, masszív bullish mozgás következett” – írta Hyland a kommentárok részeként.


Bár ez nem garancia a „csak felfelé irányuló” árfolyamakcióra, a momentum adatok csak erősítik azokat a nagyszámú on-chain metrikákat, amelyek ebben a hónapban szintén bikajelzéseket villantottak – és ez a lista egyre bővül.
Hyland ismert rendkívül optimista árprognózisairól, és a múlt hónapban azzal keltett feltűnést, hogy azt jósolta, hogy a bitcoin 2022 januárjában eléri a 250.000 dollárt, miközben elutasította a népszerű stock-to-flow ármodellét.
További elemzésében megjegyezte, hogy mind a momentumindikátor, mind a Bitcoin relatív erősségi indexe (RSI) a napi időkereteken a szeptemberi viselkedést utánozza, amikor a piac helyi mélypontra került, mielőtt a jelenlegi 69.000 dolláros történelmi csúcsra emelkedett.

A Fed miatt esik a dollár

A spot árfolyamok eközben nyugodtabbak voltak december 15-én, a bitcoin 49.000 dollár körül tartózkodott, annak ellenére, hogy az amerikai dollár feltűnően esett.
Az amerikai dollár devizaindexe (DXY), amely az USD-t a kereskedelmi partnerdevizák kosarával szemben méri, a múlt héten megfordította a hosszan tartó bikafutását, és december 1-jén kifejezett visszaesés következett be, derül ki a TradingView adataiból.

DXY 1 napos gyertyadiagram. Forrás: TradingView

A BTC-vel hagyományosan fordított korrelációban álló DXY esése a kriptó és a részvények számára egyaránt lendületet adott a Federal Reserve jóvoltából.

Olvastad már? 21 oka van a bitcoinnak a növekedésre Filbfilb szerint – és 4 a csökkenésre

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!