A momentum indikátor nem sokszor tévedett – most növekedést jelez

-

Egy „masszív bullish mozdulat” lehet az eredménye az e heti momentumindikátor mozgásának, összhangban az egész 2021-es viselkedéssel.
A Bitcoin (BTC) „masszív bikás elmozdulást” tapasztalhat, ha a 2021-es bikafutás klasszikus kiváltó oka megismétlődik ezen a héten.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy december 16-i tweetben a Twitter-álnevén Parabolic Matt néven ismert Matthew Hyland on-chain elemző felhívta a figyelmet a Bitcoin momentumindikátorára.

A momentumindikátor potenciális „masszív bikamozgásra” utal.

Bár még mindig 50.000 dollár alatt van, a bitcoin már kitört a hosszú távú csökkenő trendből a momentumindikátoron, amely a záróárakat egy múltbeli időszak záróárfolyamaihoz méri.
Idén már két ilyen kitörés történt, és a BTC/USD mindkettő után jelentős emelkedést mutatott.

„Az előző két alkalommal, amikor idén kitört egy több hónapos csökkenő trendből, masszív bullish mozgás következett” – írta Hyland a kommentárok részeként.


Bár ez nem garancia a „csak felfelé irányuló” árfolyamakcióra, a momentum adatok csak erősítik azokat a nagyszámú on-chain metrikákat, amelyek ebben a hónapban szintén bikajelzéseket villantottak – és ez a lista egyre bővül.
Hyland ismert rendkívül optimista árprognózisairól, és a múlt hónapban azzal keltett feltűnést, hogy azt jósolta, hogy a bitcoin 2022 januárjában eléri a 250.000 dollárt, miközben elutasította a népszerű stock-to-flow ármodellét.
További elemzésében megjegyezte, hogy mind a momentumindikátor, mind a Bitcoin relatív erősségi indexe (RSI) a napi időkereteken a szeptemberi viselkedést utánozza, amikor a piac helyi mélypontra került, mielőtt a jelenlegi 69.000 dolláros történelmi csúcsra emelkedett.

A Fed miatt esik a dollár

A spot árfolyamok eközben nyugodtabbak voltak december 15-én, a bitcoin 49.000 dollár körül tartózkodott, annak ellenére, hogy az amerikai dollár feltűnően esett.
Az amerikai dollár devizaindexe (DXY), amely az USD-t a kereskedelmi partnerdevizák kosarával szemben méri, a múlt héten megfordította a hosszan tartó bikafutását, és december 1-jén kifejezett visszaesés következett be, derül ki a TradingView adataiból.

DXY 1 napos gyertyadiagram. Forrás: TradingView

A BTC-vel hagyományosan fordított korrelációban álló DXY esése a kriptó és a részvények számára egyaránt lendületet adott a Federal Reserve jóvoltából.

Olvastad már? 21 oka van a bitcoinnak a növekedésre Filbfilb szerint – és 4 a csökkenésre

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Továbbra is hódítanak az MI kriptók

Vendégbejegyzés Újabban igen kelendőek a mesterséges intelligencia alapú kriptoprojektek és natív tokenjeik. A kereskedők arra számolnak, hogy az MI a jövőben hatalmas szerepet tölt majd be...

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!